Βαλένθια : Αυξάνεται από 15 λεπτά σε μια ώρα η υποχρεωτική προκράτηση για ενοικιαζόμενα με οδηγό

Τριάντα εργάσιμες ημέρες είναι η περίοδος που οι εταιρείες πρέπει να παρουσιάσουν υπομνήματα για τις αλλαγές που προώθησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαλένθια στο διάταγμα Mobility, προκειμένου να περιοριστεί η παρουσία οχημάτων μεταφοράς με οδηγό (VTC). Η Επίσημη Εφημερίδα της Επαρχίας δημοσίευσε χθες την ανακοίνωση, η οποία καταγράφει όσα συμφωνήθηκαν στη σύνοδο ολομέλειας στις 29 Ιουλίου.
Η πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι για την προσφορά υπηρεσιών VTC απαιτείται προκράτηση διάρκειας 60 λεπτών, αλλιώς το αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να παραλάβει τον χρήστη μέχρι να συμπληρωθεί μια ώρα από τη λήψη του μηνύματος για κράτηση.
Το μέτρο έλαβε την πλήρη υποστήριξη των κομμάτων. Ο δήμαρχος Carlos Mundina υποστήριξε τη θέση του ότι ο κανονισμός \”πρέπει να είναι ο ίδιος σε όλη την Κοινότητα\”. Τα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό δεν επιτρέπεται να σταθμεύουν σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από μέρη όπως σταθμοί και νοσοκομεία.
Ο Σύμβουλος Κινητικότητας, Τζουζέπε Γκρέτσι, τόνισε ότι η περιφερειακή νομοθεσία δίνει στα δημοτικά συμβούλια περιθώριο να λάβουν αυτού του είδους τις αποφάσεις, γι \’αυτό και εγκρίθηκε προσωρινά. Τώρα, η πρόβλεψη είναι ότι πριν από το τέλος του έτους η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.
Σε άλλες πόλεις, οι πολυεθνικές σε αυτόν τον τομέα απείλησαν ή σταμάτησαν άμεσα τη λειτουργία τους. Στη Βαλένθια θα υπάρχουν περισσότεροι περιορισμοί εκτός από την υποχρεωτική αναμονή μίας ώρας. Το επόμενο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα οχήματα VTC για κάθε 30 ταξί. Η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν 2.800 ταξί εγγεγραμμένα στη Βαλένθια, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργούν το πολύ εκατό VTC.
Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν γεωγραφικές τοποθεσίες ή να κυκλοφορούν στη λωρίδα λεωφορείων-ταξί ή να παραλαμβάνουν ταξιδιώτες σε δημόσιους δρόμους που δεν το έχουν ζητήσει μέσω της εφαρμογής και τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα. Όλα αυτά τα μέτρα χειροκροτήθηκαν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταξί, Fernando del Molino, εκπρόσωπο μιας οντότητας που άσκησε μεγάλη πίεση για τον περιορισμό της δραστηριότητας των VTC.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...