Η NASA ξεκινά τις δοκιμές αεροπορικών ταξί για πυκνοκατοικημένες περιοχές

Ένας από τους κύριους στόχους που αναμένεται να επιτευχθεί με αυτά τα οχήματα θα είναι η αποσυμφόρηση των δρόμων. Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) άρχισε πρόσφατα τη δοκιμή ενός ηλεκτρικού αεροπλάνου (eVTOL) που προορίζεται να λειτουργήσει ως αεροταξί και να αποσυμφορήσει τους δρόμους προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση στους χρήστες.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι πρώτες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με το eVTOL που αναπτύχθηκε από την αεροναυτική εταιρεία Joby ξεκίνησαν αυτή τη Δευτέρα στην περιοχή του Big Sur στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και θα πραγματοποιηθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

\"\"

Σύμφωνα με την εξήγηση του οργανισμού, αυτά τα οχήματα θα μπορούν να λειτουργούν ως αεροταξί για όσους βρίσκονται σε πόλεις και περιοχές με συμφόρηση σε όλη τη χώρα, κάτι που θα προσθέσει έναν άλλο τρόπο μεταφοράς για τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Ομοίως, μέχρι το 2022 ορίζεται η διεξαγωγή πιο περίπλοκων δοκιμών πτήσης με άλλα οχήματα της βιομηχανίας, τα οποία θα επιτρέψουν τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την κίνηση του οχήματος, την απόδοσή του, τον ήχο και τον τρόπο επικοινωνίας με τους ελεγκτές.

Αυτό θα γίνει για να εντοπιστούν τα κενά στους ισχύοντες κανονισμούς και πολιτικές που έχουν θεσπιστεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) και έτσι να συμπεριληφθεί αυτός ο τύπος αεροσκαφών στο Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η NASA ανακοίνωσε μια επιχορήγηση σε μια ομάδα μηχανικών με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο που πραγματοποιεί ένα έργο που επιδιώκει την ανάπτυξη ενός συστήματος ιπτάμενων ταξί .

Συνολικά, η NASA έδωσε σε αυτήν την ομάδα 5,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με τα οποία θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν υπολογιστικά εργαλεία σχεδιασμού \”που θα βοηθήσουν τις αμερικανικές εταιρείες να αναπτύξουν πιο αποδοτικά, πιο γρήγορα σχέδια αεροπορικών ταξί\”.

Σύμφωνα με τον John Hwang, καθηγητή μηχανικής και αεροδιαστημικής μηχανικής στο Jacobs School of Engineering στο UC San Diego και κύριο ερευνητή του έργου: «Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος ενός αναπτυσσόμενου πεδίου που ονομάζεται αστική κινητικότητα του αέρα, ένα συναρπαστικό όραμα που επιτρέπει εναέριες υπηρεσίες κατά τόπους και κατά παραγγελία εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών ».

\”Θα συνδυάσουμε πολυεπιστημονικά υπολογιστικά μοντέλα οχημάτων αστικής κινητικότητας και προηγμένους αλγόριθμους βελτιστοποίησης σχεδιασμού για να αναπτύξουμε μεθόδους και εργαλεία για τον γρήγορο σχεδιασμό ασφαλών, αθόρυβων και προσιτών οχημάτων\”, πρόσθεσε.

Το έργο αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρία χρόνια και αναμένεται να οδηγήσει σε ένα σύνολο εργαλείων προσομοίωσης και βελτιστοποίησης ανοιχτού κώδικα που οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάσουν το βέλτιστο ηλεκτρικό αεροσκάφος (eVTOL) για τις ανάγκες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των επιβατών, την επιθυμητή ταχύτητα πλεύσης και την απαίτηση εμβέλειας, τα παρεχόμενα εργαλεία θα επιτρέψουν στους μηχανικούς να καθορίσουν τον βέλτιστο αριθμό και σχήμα στροφείων, το σχήμα της πτέρυγας, το δομικό σχέδιο, το μέγεθος του συστήματος πρόωσης και άλλες πτυχές σχεδιασμού που καθιστούν το όχημα πιο κερδοφόρο ενώ διασφαλίζουν ότι είναι ασφαλές και λειτουργεί αθόρυβα. Ομοίως, οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία για να πραγματοποιήσουν μελέτες διαμόρφωσης εμπορικών οχημάτων σχετικά με την ασφάλεια, το θόρυβο και το κόστος, για να βοηθήσουν τις εταιρείες να πάρουν αποφάσεις σχεδιασμού.

\"\"

\”Δεδομένου ενός υπολογιστικού μοντέλου, οι αλγόριθμοι βελτιστοποίησης σχεδιασμού τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να αναζητήσουν αποτελεσματικά βέλτιστες τιμές έως και δεκάδες χιλιάδες παραμέτρους σχεδιασμού που ελαχιστοποιούν ή μεγιστοποιούν κάποιο συγκεκριμένο στόχο, όπως το κόστος λειτουργίας του οχήματος\”, δήλωσε ο Hwang.

\”Θα αναπτύξουμε μοντέλα για όλες τις πτυχές του αεροσκάφους, όπως αεροδυναμική, δομές, ακουστική, μπαταρία και απόδοση κινητήρα και θα επωφεληθούμε από αυτούς τους αλγόριθμους βελτιστοποίησης για να αντιμετωπίσουμε τις πιο πολύπλοκες και μη διαισθητικές πτυχές του προβλήματος σχεδιασμού αεροσκαφών eVTOL\”. πρόσθεσε.

Η πρώιμη έναρξη αυτής της νέας μορφής μεταφοράς αναμένεται να είναι σε πέντε χρόνια, με μια μελέτη αγοράς που ανατέθηκε από τη NASA να λέει ότι αυτές οι υπηρεσίες θα είναι κερδοφόρες μέχρι τη δεκαετία του 2030.

Τις τελευταίες ημέρες ήταν γνωστό ότι η αμερικανική εταιρεία Archer, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη του eVTOL, που αποτελείται από ηλεκτρικά κάθετα αεροσκάφη απογείωσης και προσγείωσης, συνεργάστηκε με επενδυτές για την ανάπτυξη ενός «ιπτάμενου ταξί» έως το 2024. Το έργο ξεκίνησε μετά τη συνεργασία της εταιρείας με την Atlas Crest Investment Crop, μια νεοσύστατη εταιρεία που βρίσκεται στο Palo Alto της Καλιφόρνια.

Ένας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές στο έργο είναι η Stellantis, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση μεταξύ PSA Peugeot και Fiat Chrysler, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της ατράκτου για τα οχήματα. Ομοίως, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines παρήγγειλε 200 μονάδες οχήματος eVTOL σε συμφωνία κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, με την επιλογή απόκτησης 100 ακόμη για 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Όταν η αεροπορική εταιρεία έχει τα οχήματα στην κατοχή της, σχεδιάζει να ξεκινήσει μια υπηρεσία αεροπορικών ταξί σε πυκνοκατοικημένες περιοχές κοντά σε αεροδρόμια. Έτσι, έχει υπολογιστεί ότι αυτός ο τρόπος μεταφοράς μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα ανά επιβάτη στο μισό  για ένα ταξίδι από το Χόλιγουντ στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...