Uber:Παραδέχεται τις διακρίσεις στην εξατομικευμένη αμοιβή και την κατανομή καθηκόντων για τους εργαζόμενους

Μετά από χρόνια κατηγορηματικών αρνήσεων, η Uber παραδέχτηκε τελικά την ανάπτυξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων που κάνει διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων για την εξατομίκευση της αμοιβής και της κατανομής καθηκόντων.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση με τους επενδυτές, κατά την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά ετήσια κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων, η Uber υπερηφανεύτηκε για το στρατηγικό πλεονέκτημα που απέκτησε από την ανάπτυξη του δυναμικού συστήματος τιμολόγησης (ή αλλιώς up-front pricing), δεδομένου ότι αυτό επεκτάθηκε σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη από την 1η Ιανουαρίου 2023. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάρα Χοσροβσάχι, δήλωσε:

«Αυτό είναι πραγματικά το επίκεντρο για το μέλλον, να προσφέρουμε τη σωστή διαδρομή στη σωστή τιμή στον σωστό οδηγό, το οποίο είναι win-win-win: ο χρόνος αναμονής του επιβάτη είναι μικρότερος, οι οδηγοί βλέπουν τις διαδρομές που θέλουν στη σωστή τιμή και το δίκτυο γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικό.

Και θα έλεγα επίσης ότι η φύση των προκαταβολικών ναύλων έχει περάσει από τον απλό χρόνο και την απόσταση σε σημειακές εκτιμήσεις για κάθε διαδρομή με βάση τον οδηγό. Αυτό ευνοεί τους παίκτες που έχουν τις δεξιότητες επεξεργασίας και τον όγκο δεδομένων που έχουμε εμείς. Έχουμε περισσότερες από αυτές τις σημειακές εκτιμήσεις, κάνουμε περισσότερες από αυτές τις σημειακές εκτιμήσεις από οποιονδήποτε άλλο. Κάνουμε αυτές τις σημειακές εκτιμήσεις τόσο στην κινητικότητα όσο και στην παράδοση. Το κάνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μας θα είναι σε θέση να μάθουν περισσότερα και θα είναι σε θέση να είναι πιο ακριβείς από οποιονδήποτε άλλον, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα που σε βάθος χρόνου θα μας ωφελήσει απόλυτα».

Για χρόνια, η Uber ξεγέλασε τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τις ρυθμιστικές αρχές παρέχοντας τη μισή αλήθεια για την αντιστοίχιση διαδρομών. Όμως οι εργαζόμενοι είδαν σχεδόν άμεση επιδείνωση των αμοιβών τους μετά την εισαγωγή της «εκ των προτέρων τιμολόγησης» πέρυσι.

Στην επιτυχή νομική προσφυγή της οργάνωσης Worker Info Exchange κατά της Uber στο Εφετείο του Άμστερνταμ, το δικαστήριο έκρινε ότι η Uber, κατά παράβαση του Γενικού Κώδικα Προσωπικών Δεδομένων, δεν ήταν επαρκώς διαφανής σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αλγορίθμων της εκ των προτέρων τιμολόγησης, δεδομένου του προφανώς σοβαρού αντίκτυπου που έχει στους εργαζόμενους η λήψη αποφάσεων με τεχνητή νοημοσύνη.

Επιπλέον  κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Uber χρησιμοποιεί επίσης δυναμικές τιμές κατά τον καθορισμό του ναύλου. Κατά τη γνώμη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η Uber δεν έχει τεκμηριώσει επαρκώς την αμφισβήτηση των προσφευγόντων ότι το αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων, στο σύνολό τους, επηρεάζει τους οδηγούς σε σημαντικό βαθμό. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε κάθε επιβάτη που μεταφέρουν. Επομένως, πρόκειται για διαδοχικές αποφάσεις, καθεμία από τις οποίες έχει οικονομικές συνέπειες που καθορίζουν το εισόδημα που μπορούν να κερδίσουν.

Παρά την παραδοχή της Uber για τις διακρίσεις που υφίστανται οι εργαζόμενοί της μέσω των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, δεν έχει εκπληρώσει ποτέ τη νομική της υποχρέωση να ενημερώνει τους εργαζόμενους σχετικά με την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, καθώς και τη σημασία και τις προβλεπόμενες συνέπειες της επεξεργασίας των δεδομένων των οδηγών της.

Επίσης, η Uber δεν έχει ενημερώσει δεόντως τους εργαζομένους σχετικά με τους κινδύνους των εν λόγω συστημάτων, κάτι που οφείλει να κάνει για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης από τις κανονιστικές διατάξεις ανάλυσης κινδύνων και επιπτώσεων.

Και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν κινδύνους από τα συστήματα δυναμικής τιμολόγησης, αλλά και οι καταναλωτές. Ένα έγγραφο του Harvard Business Review ζήτησε να ρυθμίζονται στενά τα συστήματα δυναμικής τιμολόγησης, όπως αυτά που χρησιμοποιεί η Uber και άλλες εφαρμογές της οικονομίας της πλατφόρμας, λόγω του κινδύνου εκμετάλλευσης.

Η Uber πρέπει τώρα να απαντήσει σε πολλά επείγοντα ρυθμιστικά ερωτήματα μετά τις καθυστερημένες, αν και καθόλου αναπάντεχες, παραδοχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *