Iνδία: Τα εμβληματικά κιτρινόμαυρα ταξί Premier Padmini της Βομβάης αποσύρθηκαν από τους δρόμους χθες

Τα ταξί Premier Padmini της Βομβάης δεν κυκλοφορούν πια στην πόλη από χθες, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Αυτά τα μαυροκίτρινα ταξί της Fiat, γνωστά και ως kaali-peeli δεν θα λειτουργούν πλέον στη Βομβάη, ακολουθώντας το δρόμο της απόσυρσης που πήραν πρόσφατα τα θρυλικά κόκκινα διώροφα ντιζελοκίνητα λεωφορεία της BEST.

Αξιωματούχος του Τμήματος Μεταφορών δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη εξαιτίας του ορίου ηλικίας των ταξί στην πόλη, που είναι τα 20 έτη.

\"\"

Η απόσυρση δύο άλλοτε πανταχού παρόντων και ζωτικής σημασίας μέσων μαζικής μεταφοράς μέσα σε λίγες εβδομάδες λύπησε τους λάτρεις των μεταφορών της Βομβάης, με ορισμένους να απαιτούν να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα Premier Padmini στον δρόμο ή σε ένα μουσείο. Πριν από μερικά χρόνια, η Ένωση Ταξί της Βομβάης, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα οδηγών ταξί στην χώρα, είχε υποβάλει αίτηση στην κυβέρνηση για τη διατήρηση τουλάχιστον ενός kaali-peeli, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

\"\"

Ο Πραντίπ Πάλαβ, κάτοικος της πόλης και ζωγράφος, δήλωσε ότι σήμερα τα ταξί Premier Padmini θα μπορεί να τα δει κανείς μόνο σε τοιχογραφίες. Αν και εξαφανίζονταν σιγά-σιγά, έχουν κατακτήσει τη θέση τους στις καρδιές των ανθρώπων, τόνισε. «Η πόλη διαθέτει δεκάδες μοντέλα αυτοκινήτων ως ταξί, αλλά όταν πρόκειται να ζωγραφίσουμε ένα ταξί μόνο το Premier Padmini ξεπροβάλλει στο μυαλό μας, καθώς κυριάρχησε στους δρόμους της Βομβάης για σχεδόν πέντε δεκαετίες και έδωσε ένα πρόσωπο ή μια ταυτότητα στα ταξί της πόλης», δήλωσε ο Πάλαβ.

Η Βομβάη διαθέτει σήμερα πάνω από 40.000 μαυροκίτρινα ταξί, αν και, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, είχε περίπου 63.000, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιζόμενων «δροσερών ταξί», με το χαρακτηριστικό μπλε και ασημί χρώμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...