Kαλιφόρνια: Διαδήλωση οδηγών των Uber και Lyft μπροστά στα γραφεία της Waymo, ενόψει της έναρξης λειτουργίας των αυτόνομων οχημάτων

Οι πρώτοι άνθρωποι που επηρεάζονται από την έναρξη της υπηρεσίας επιβατικών μεταφορών με αυτόνομα οχήματα είναι οι οδηγοί των πλατφορμών. Ενόψει της προαναγγελθείσας εισόδου της υπηρεσίας αυτής στην πολιτεία της Καλιφόρνια από την εταιρεία Waymo, οι οδηγοί των Uber και Lyft συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Google στη Βένις, το πρωί της Τρίτης, για να διαμαρτυρηθούν για την επέκταση των αυτοκινούμενων αυτοκινήτων στο Λος Άντζελες.

«Η μητρική εταιρεία της Waymo, η Alphabet, προσπαθεί να παρουσιάζεται ως ένα από τα “καλά παιδιά”, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δυσκολεύονται να είναι καλές με τη δημόσια ασφάλεια και τους εργαζόμενους», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης Teamsters, Λίντσεϊ Ντόχερτι.

\"\"
FILE – A Waymo driverless taxi stops on a street in San Francisco for several minutes because the back door was not completely shut, while traffic backs up behind it, on Feb. 15, 2023. California regulators are poised to decide whether two rival robotaxi services can provide around-the-clock rides throughout San Francisco, despite escalating fears about recurring incidents that have cause the driverless vehicles to block traffic or imperil public safety. (AP Photo/Terry Chea, file)

Η Waymo άρχισε ήδη να προσφέρει στους κατοίκους της Βένις και της Σάντα Μόνικα εισιτήρια πρώιμης πρόσβασης για διαδρομές με τα πλήρως αυτόνομα οχήματά της στο Λος Άντζελες. Η καμπάνια, με την ονομασία Waymo One προηγείται της αναμενόμενης ευρύτερης έναρξης της υπηρεσίας στην πόλη.

Τα αυτοκίνητα Waymo είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλους αισθητήρες για την πλοήγηση στην πόλη, η οποία χαρτογραφήθηκε τρισδιάστατα το 2019, κατά τη διάρκεια μελέτης της συμφόρησης του Λος Άντζελες σε περιοχές με υψηλή κυκλοφορία. Η Waymo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο του 2022 για να ξεκινήσει τις δοκιμές των οχημάτων της μεταφέροντας μόνο δικούς της υπαλλήλους.

\"\"

Τώρα, πέραν των κινητοποιήσεών τους για το καθεστώς εκμετάλλευσης που υφίστανται ως ανεξάρτητοι εργολάβοι, οι οδηγοί των πλατφορμών αγωνίζονται προκειμένου να μην εκτοπιστούν εντελώς από την αγορά. «Αν αυτά τα οχήματα δεν ελέγχονται, κινδυνεύουν οι πάντες, ποδηλάτες πεζοί και οδηγοί», τόνισε η Ντόχερτι. Πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια των αυτοκινήτων της Waymo, την ώρα που η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ήδη ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Cruise, της πρώτης εταιρείας που πρόσφερε επιβατικές μεταφορές με οχήματα χωρίς οδηγό, εξαιτίας «κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια».

«Είναι σαφές ότι αυτή η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη να εισαχθεί στους δρόμους και τις πόλεις μας. Οι πυροσβέστες μας έχουν ήδη πρόβλημα όταν κινούνται στους μποτιλιαρισμένους δρόμους του Λος Άντζελες», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της κομητείας του Λος Άντζελες, Ιβόν Γουίλερ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...