Τουρκία: Οι χρήστες ταξί για διαδρομές μικρών αποστάσεων μειώθηκαν μετά τις αυξήσεις στο κόμιστρο

Oι αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί στο Ιζμίτ (Nικομήδεια) της Τουρκίας είχε ως συνέπεια τη μείωση των χρηστών, με τους οδηγούς ταξί της πόλης να δηλώνουν ότι η χρήση ταξί για μικρές αποστάσεις έχει σχεδόν τελειώσει.

\"\"

Η σημαία ανέρχεται πλέον στις 66 τουρκικές λίρες και αυτό αποτελεί πρόβλημα για τους πολίτες. Οι οδηγοί ταξί, από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι καταλαβαίνουν τους κατοίκους της πόλης, αλλά λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος για τους ίδιους η επιστροφή στην πιάτσα από την οποία έχουν αναχωρήσει είναι σχεδόν αδύνατη.

«Οι μικρές αποστάσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Εκεί που κάποτε πηγαίναμε 40 φορές, τώρα δεν πάμε  ούτε 10. Έχουμε επίσης προβλήματα εντός του κλάδου. Για παράδειγμα, παίρνεις μια κλήση και μέχρι να φτάσεις στον προορισμό ο επιβάτης παίρνει ένα άλλο ταξί που περνάει από μπροστά του και φεύγει, ενώ εσύ επιστρέφεις άδειος, έχοντας πληρώσει το πετρέλαιο που έκαψες. Υπάρχουν πολλές κυρώσεις για τον οδηγό, αλλά καμία για τον επιβάτη. Εδώ είναι Ιζμίτ, δεν πρέπει να συγκρίνεται με την Κωνσταντινούπολη, όπου συνάδελφοι δυσφημούν τον κλάδο, οι αρνητικές αντιλήψεις πρέπει να σπάσουν», αναφέρει οδηγός ταξί της πόλης.

\"\"

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν πολύ σοβαρές αλλαγές στο ποσοστό των χρηστών ταξί. Υπήρξε μόνο μείωση των κοντινών διαδρομών. Η εργασία μας συνεχίζεται κανονικά. Καλώς ή κακώς, τα βγάζουμε πέρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επιστροφή στη βάση μας μετά την αποβίβαση του πελάτη. Υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα. Με το άνοιγμα των σχολείων και την έλλειψη δημόσιων συγκοινωνιών το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης έγινε εντονότερο. Τα έξοδά μας έχουν επίσης αυξηθεί πολύ και οι τρέχουσες αυξήσεις δεν τα καλύπτουν. Εάν το κόστος έχει αυξηθεί 10 φορές, η αύξηση δεν είναι ούτε 2 φορές. Το πιο δύσκολο ζήτημα είναι το κόστος των αυτοκινήτων μας», επισημαίνει ο ίδιος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...