Mιλάνο: Συνάντηση δήμου και συνδικάτων αύριο για τις νέες άδειες ταξί

Το θέμα των αδειών ταξί επιστρέφει στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης. Το απόγευμα της Τρίτης, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Μιλάνο, Αριάνα Τσένσι και Αλέσια Καπέλο, θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους του κλάδου, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόσφατη έγκριση του διατάγματος που επιτρέπει στους δήμους της Ιταλίας να ζητούν την έκδοση νέων αδειών σε ποσοστό 20% περισσότερες των ήδη υφιστάμενων.

Στο Μιλάνο, αυτό θα μεταφραζόταν σε μια πιθανή αύξηση 971 ταξί. Πιθανότατα, οι εκπρόσωποι του δημάρχου Τζουζέπε Σάλα θα γνωστοποιήσουν στα συνδικάτα την επιλογή του δήμου μεταξύ της διαδικασίας που εισάγει ο νέος νόμος και της εναλλακτικής που ήδη από τον Ιούλιο είχε οδηγήσει το συμβούλιο να ζητήσει από την περιφέρεια την έκδοση 1.000 νέων αδειών. Η αίσθηση είναι ότι θα επιλεγεί η πρώτη διαδικασία, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο δήμος θα μπορούσε να «παρακάμψει» την περιφέρεια και τον κίνδυνο ότι στο τέλος ο τελικός αριθμός των αδειών θα είναι σημαντικά μειωμένος.

\"\"

Εάν αποφασιστεί να ακολουθηθεί ο δρόμος που χαράζει το διάταγμα, θα πρέπει επίσης να λυθεί το πρόβλημα των διπλών οδηγών: το μέτρο προβλέπει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα για κάθε οδηγό ταξί να ορίζει έναν δεύτερο οδηγό, άγνωστο, με την υποχρέωση να ενημερώνει τον δήμο μία ημέρα πριν από την έναρξη. Αν το ενδιαφέρον για τη θέση του δεύτερου οδηγού είναι υψηλό, θα μπορούσε να επηρεάσει τον τελικό αριθμό των νέων αδειών. Kαι αυτό το ερώτημα θα  πρέπει να απαντηθεί για να υπάρξει μια συνολική εικόνα της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Σάλα ασχολήθηκε με το θέμα των ταξί με μια ανάρτηση στο Facebook η οποία εμφάνιζε την είδηση για την ψήφιση του διατάγματος, ανακοινώνοντας ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα καθοριστούν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο δήμος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...