Κολωνία: Διαδήλωση οδηγών ταξί και διάσκεψη των υπουργών Μεταφορών – οι δηλώσεις των ενώσεων

Με μια διαδήλωση των οδηγών ταξί στο περιθώριο της διάσκεψης των υπουργών Μεταφορών, η Ένωση Ταξί της Κολωνίας αντέδρασε στο συστηματικό κοινωνικό ντάμπινγκ της Uber που αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, το πολιτικό περιοδικό Kontraste. Η Ομοσπονδιακή  Ένωση Ταξί και Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων υποστήριξε την κινητοποίηση.

«Κάθε μέρα, πέντε εταιρείες ταξί χρεοκοπούν επειδή δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το ξεδιάντροπο κοινωνικό ντάμπινγκ με νόμιμα μέσα», δήλωσε ο Μίκαελ Όπερμαν, διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ταξί και Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων (BVTM). «Η συνέπεια για τον κλάδο των ταξί είναι μια συνεχής πίεση των τιμών, είναι η οικονομική καταστροφή. Κάθε μέρα, πέντε εταιρείες ταξί οδηγούνται σε πτώχευση, ενώ οι εταιρείες που παρέχουν διαδρομές για την Uber διολισθαίνουν στη σφαίρα της οργανωμένης παράνομης εργασίας. «Κάνουμε έκκληση σε εσάς: διασφαλίστε ότι τα ταξί έχουν μέλλον. Διασφαλίστε ότι οι οδηγοί έχουν μέλλον» τόνισε, απευθυνόμενος στους υπουργούς Μεταφορών, ο Όπερμαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διαδήλωση.

\"\"

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση Ταξί και Ενοικιαζόμενων Οχημάτων (TMV) αγνόησε τη διαδήλωση της Κολωνίας και αντ’ αυτού επέκρινε έντονα τα αποτελέσματα της διάσκεψης των υπουργών Μεταφορών. Ο Πάτρικ Μάινχαρντ, ομοσπονδιακός διευθύνων σύμβουλος της TMV, αμφισβήτησε την απαιτούμενη εγγύηση κινητικότητας και τη χαρακτήρισε απλώς κούφια λόγια, διότι «απέχουμε χιλιόμετρα από τη δικαιοσύνη της κινητικότητας για τις αγροτικές περιοχές. Σε τι χρησιμεύει ένα ενιαίο εισιτήριο σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου λεωφορεία και η χρηματοδότηση ενός ταξί δημόσιας συγκοινωνίας θα πρέπει επιτέλους να διασφαλιστεί σε εθνικό επίπεδο;».

Ο Μάινχαρντ προέβλεψε επίσης ότι η σύγκρουση θα εντείνεται: «Στοιχηματίζω ότι η διαμάχη για την περαιτέρω χρηματοδότηση των δημόσιων μεταφορών θα ξεκινήσει σήμερα με αμοιβαίες αλληλοκατηγορίες και θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες».

Ο ίδιος επανέφερε τα γνωστά αιτήματα της TMV. «Ως TMV, περιμένουμε από τους υπουργούς Μεταφορών να πατήσουν επιτέλους το γκάζι, να μην αναβάλουν την απόφαση όσον αφορά το τιμολογιακό πλαίσιο και τις σταθερές τιμές, το ελάχιστο τιμολόγιο για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τη συμμαχία για τη σύγχρονη κινητικότητα με την ηλεκτρονική κινητικότητα, το υδρογόνο, τα ηλεκτρονικά καύσιμα και το HVO 100, το ταξί των δημόσιων μεταφορών, το ταξί ένταξης, το ενιαίο εισιτήριο μεταφοράς, το σχέδιο για τις δημόσιες μεταφορές 2030, τα δεδομένα κινητικότητας και -δύο χρόνια, δύο μήνες και δύο εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος της τροπολογίας του νόμου περί μεταφορών- το πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...