Στοκχόλμη: Σύνοδος των σκανδιναβικών ενώσεων ταξί για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου

Η Ένωση Ταξί της Σουηδίας διοργανώνει τη Σκανδιναβική Σύνοδο Ταξί στη Στοκχόλμη, που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο, 7 Σεπτεμβρίου. Στη σύνοδο έχουν προσκληθεί ενώσεις ταξί από τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία.
Οι σκανδιναβικές ενώσεις ταξί έχουν ιστορία δεκαετιών όσον αφορά τις συναντήσεις αυτές, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και αναζητώντας λύσεις για τα κοινά τους προβλήματα. «Μετά από ένα διάλειμμα μερικών ετών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήρθε η ώρα να συναντηθούμε στη Στοκχόλμη, κάτι που πραγματικά περιμένουμε με ανυπομονησία», δήλωσε ο Λέναρτ Καλντερέν, πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Ταξί.
Η φετινή ατζέντα περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την αγορά ταξί, τις προμήθειες για τις δημόσιες επιδοτούμενες μετακινήσεις, το πρόβλημα των πειρατικών ταξί, τρέχοντα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επαφές με την IRU, τη Διεθνή Ένωση Οδικών Μεταφορών. Θα συζητηθεί επίσης το ζήτημα των ρυθμιστικών κανόνων του κλάδου των ταξί, που είναι διαφορετικοί στις σκανδιναβικές χώρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...