Αυστραλία: Νέος κανονισμός ταξί στη Βικτώρια, προς όφελος των χρηστών

Οι επιβάτες ταξί της Βικτώριας θα γνωρίζουν τι ακριβώς πληρώνουν όταν καλούν ή παίρνουν ταξί από μια πιάτσα και μεγαλύτερη σιγουριά ότι μπορούν να βρουν ταξί όταν χρειαστεί.
Σύμφωνα με τις επικαιροποιήσεις της πολιτειακής κυβέρνησης στους κανονισμούς του τομέα των επιβατικών μεταφορών, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ταξίμετρά τους για τις διαδρομές από τις πιάτσες ή όταν τους καλούν στον δρόμο και δεν θα μπορούν πλέον να διαπραγματεύονται με τους πελάτες τιμές πάνω από το ρυθμιζόμενο μέγιστο κόμιστρο.
Οι αλλαγές τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση και θα ισχύσουν από τις 28 Σεπτεμβρίου, πριν από την περίοδο των μεγάλων εκδηλώσεων της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Οι τροποποιημένοι κανονισμοί θα διασφαλίζουν ότι οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν πάντα το ταξίμετρο για τον υπολογισμό της μέγιστης ρυθμιζόμενης χρέωσης για τις διαδρομές χωρίς κράτηση, αυξάνοντας τις εγγυήσεις για τους επιβάτες, ιδίως σε περιόδους υψηλής ζήτησης, και εξαλείφοντας κάθε αβεβαιότητα σχετικά με τους κανόνες χρέωσης.
Ο υπουργός Μεταφορών Μπεν Κάρολ δήλωσε ότι οι αλλαγές θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες ταξί για τους κατοίκους της Βικτώριας, παρέχοντας στους επιβάτες τη βεβαιότητα ότι μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασφάλεια, ιδίως κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων.
«Διασφαλίζουμε ότι οι κανόνες είναι σαφείς και ότι οι άνθρωποι που μετακινούνται με ταξί με σειρά προτεραιότητας και κλήσης θα φτάσουν εκεί που πρέπει να πάνε χωρίς αυξημένο κόμιστρο», δήλωσε ο υπουργός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...