Λίβανος: Απεργοί οδηγοί ταξί απέκλεισαν τους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα

Διαμαρτυρόμενοι οδηγοί ταξί απέκλεισαν χθες, Τρίτη, αυτοκινητόδρομους και λεωφόρους σε ολόκληρο τον Λίβανο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας τους, κατηγορώντας τις Αρχές της χώρας ότι κωφεύουν στις εκκλήσεις τους για ρύθμιση των επιβατικών μεταφορών.

Οι οδηγοί απέκλεισαν κεντρικές λεωφόρους στην πρωτεύουσα Βυρητό και εθνικές οδούς, ενώ  πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ριάντ αλ-Σολ.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν «το συνεχιζόμενο χάος στον τομέα του ταξί και την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης», καλώντας τις Αρχές να πατάξουν «τους παραβάτες, τα μη αδειοδοτημένα ταξί που κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες, καθώς και μοτοσικλετιστές που μεταφέρουν παράνομα επιβάτες με τα δίκυκλά τους».

Ζήτησαν, επίσης, να αποκλειστούν από τον κλάδο οι Σύροι οδηγοί, τα τουκ-τουκ και οι παράνομοι οδηγοί που δραστηριοποιούνται μέσω ομάδων WhatsApp και παράνομων εφαρμογών.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την προηγουμένη της απεργίας, οι οδηγοί ζήτησαν προκαταβολικά συγγνώμη «από τους πολίτες που θα εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους», εξηγώντας ότι δεν έχουν πλέον «άλλη επιλογή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...