Ρώμη: Έρχεται η διπλή άδεια οδήγησης για τα ταξί

Διπλασιασμός των διαδρομών ταξί στην πρωτεύουσα της Ιταλίας χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων και των αδειών οδήγησης; Μπορεί να γίνει – κι αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Δήμου της Ρώμης με τους λεγόμενους «διπλούς οδηγούς» για τα ταξί, ένα βήμα που κατέστη δυνατό με την προσαρμογή ενός άρθρου που υπάρχει ήδη στον κανονισμό για τα ταξί, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η επίσημη παρουσίαση αυτής της πρωτοβουλίας του δήμου θα γίνει σύντομα, έχουν διαρρεύσει ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει.

Πώς, λοιπόν, θα δουλεύουν οι διπλοί οδηγοί; Ο Δήμος της Ρώμης θα δίνει τη δυνατότητα να οδηγούν το ίδιο αυτοκίνητο διαφορετικοί οδηγοί, προφανώς σε διαφορετικές βάρδιες της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, ένα μόνο ταξί, αντί να διακόπτει τη λειτουργία για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του 24ώρου, θα μπορεί να κινείται για περισσότερες ώρες στους δρόμους, εξασφαλίζοντας περισσότερα αυτοκίνητα, άρα περισσότερες διαδρομές για τους χρήστες και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και κέρδη για τους οδηγούς. Το πιθανό όφελος για την πόλη υπολογίζεται σε «διπλασιασμό» των περίπου 7.700 ταξί που είναι αδειοδοτημένα στην πρωτεύουσα. Ο αριθμός ταξί στη Ρώμη είναι μικρός: 276 λευκά ταξί ανά 100.000 κατοίκους, πολύ λιγότερα σε σύγκριση με άλλες πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, το Δουβλίνο ή η Μαδρίτη.

Στο παρασκήνιο, όπως είναι φυσικό, παραμένει και το ζήτημα του συνολικού αριθμού των αδειών. Προς το παρόν, δεν αναμένεται καμία ανακοίνωση, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χορηγηθούν περίπου 500 άδειες μεσοπρόθεσμα, μετά από συζήτηση με τα συνδικάτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...