Mαδρίτη: Nέα κινητοποίηση των ταξί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Οι οδηγοί ταξί της πρωτεύουσας της Ισπανίας κλήθηκαν από την Επαγγελματική Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) σε διαδήλωση την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, για να διαδηλώσουν ενάντια στην πρόθεση της περιφερειακής κυβέρνησης να εγκρίνει έναν νέο κανονισμό για τα ταξί με κύριο στόχο την απελευθέρωση του κλάδου.

Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και μέσω δύο κεντρικών λεωφόρων θα φτάσει στην έδρα του Υπουργείου Μεταφορών γύρω στις 2:00 μ.μ., δύο ώρες μετά την έναρξή της. Οι διοργανωτές αναμένουν 6.000 ταξί να συμμετάσχουν στην πορεία, η οποία πραγματοποιείται μόλις 12 ημέρες μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε επίσης στην πρωτεύουσα και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες επαγγελματίες.

Για την FPTM, η έγκριση αυτού του κανονισμού, για τον οποίο  η δημόσια διαβούλευση λήγει σήμερα, θα έχει «καταστροφικές συνέπειες» και η κινητοποίηση συγκαλείται προκειμένου ο κλάδος να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις κατευθυντήριες γραμμές που περιέχονται σε αυτόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...