Ο τομέας των ταξί στις Βρυξέλλες θέλει να προσλάβει 600 οδηγούς Uber

Ο τομέας των ταξί στις Βρυξέλλες έχει έτοιμο το δικό του σχέδιο, εν αναμονή του σχεδίου ταξί του πρωθυπουργού των Βρυξελλών Rudi Vervoort (PS) για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του τομέα. Μία από τις προτάσεις αφορά την πρόσληψη 600 οδηγών της Uber, γράφει η γαλλόφωνη οικονομική εφημερίδα L\’Echo το Σάββατο.

\"\"

«Δεν είναι μια εξωφρενική πρόταση. Μόνο ο Βίκτορ Καμπ, ο οποίος είναι σημαντικός παίκτης, χρειάζεται 300 επιπλέον οδηγούς», δήλωσε ο Σαμ Μπουσάλ, εκπρόσωπος του τομέα των ταξί στην πρωτεύουσα. Ο κλάδος των ταξί θέλει να αποφύγει ένα κοινωνικό λουτρό αίματος με την άφιξη της εφαρμογής Uber-taxi. Στους 600 οδηγούς θα μπορούσε να δοθεί σύμβαση αορίστου χρόνου.

Μια άλλη πρόταση είναι η πώληση των περίπου 250 αδρανών αδειών μέσω της Υπηρεσίας Κινητικότητας των Βρυξελλών. Οι οδηγοί που δεν θέλουν να αγοράσουν άδεια ταξί, να μπορούν να την νοικιάσουν όπως κάνουν στη Γαλλία. Ο τομέας είναι επίσης υπέρ της διατήρησης του μέγιστου αριθμού ταξί, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης και την κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...