Αυτοματοποιημένη υποδομή φόρτισης ηλεκτρικού ταξί για την Βιέννη και το Γκρατς

Τα επόμενα δύο χρόνια, θα δημιουργηθεί ένας νέος τύπος υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά ταξί στις δύο αυστριακές πόλεις στο πλαίσιο του έργου «eTaxi Austria». Σε ένα μοναδικό παγκοσμίως πιλοτικό έργο, συνολικά δέκα πιάτσες ταξί στο Γκρατς και στη Βιέννη, καθώς και 66 ηλεκτρονικά οχήματα, εξοπλίζονται ή μετατρέπονται με τη νέα τεχνολογία φόρτισης. Η εταιρεία Easelink που συμμετέχει στο έργο «eTaxi Austria»  βασίζεται στη λεγόμενη φόρτιση μήτρας. Αυτό είναι ένα αγώγιμο σύστημα φόρτισης το οποίο, σε αντίθεση με την επαγωγική φόρτιση , βασίζεται σε μια φυσική σύνδεση μεταξύ του οχήματος και του φορτιστή.

Τα σημεία φόρτισης θα κατασκευαστούν χωρίς εμπόδια στο πάτωμα των πιατσών  ταξί (δύο στο Γκρατς και οκτώ στη Βιέννη). Στη συνέχεια, ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες φόρτισης. Συνολικά 66 οχήματα συμμετέχουν στο έργο, 56 από τα οποία θα είναι  στη Βιέννη.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Easelink Hermann Stockinger, η φόρτιση μήτρας μπορεί να τοποθετηθεί εκ νέου στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα ως λύση ανεξάρτητη από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η υποδομή φόρτισης παίζει σημαντικό ρόλο για τους χειριστές ταξί στη Βιέννη, επειδή από το 2025 θα επιτρέπονται μόνο ταξί με κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων. Η Eveline Hruza, Γενική Γραμματέας του Taxi 40100 τονίζει επίσης: \”Η Βιέννη είναι μια ζωντανή και αξιαγάπητη πόλη και θέλουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται  για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι!\”

Το \”eTaxi project\” δημιουργήθηκε σε συνεργασία μεταξύ των Οικονομικών Επιμελητηρίων της Βιέννης και της Στυρίας, των Wien Energie και Energie Graz, Easelink GmbH, the Grazer Energieagentur, tbw research GesmbH, Taxi 40100 και Taxi 31300 και θα ισχύει μέχρι τα μέσα του 2024.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...