Uber: Πάγωσε ο διαγωνισμός για την υπηρεσία ταξί στο αεροδρόμιο της Πράγας

Η Uber, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό της παροχής υπηρεσίας ταξί στο αεροδρόμιο της Πράγας και θα έπρεπε να την παρέχει ήδη από τον Φεβρουάριο, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από την 1η Μαΐου. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι οι ενστάσεις που

έχουν υποβληθεί.

«Η τυπική διαδικασία της παραχώρησης, σύμφωνα με τον νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, συνεχίζεται. Περιλαμβάνει επίσης τις ενστάσεις που έλαβε το αεροδρόμιο της Πράγας από έναν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και τις διευθέτησε σύμφωνα με τον νόμο. Το αεροδρόμιο της Πράγας θα συνεχίσει τον διαγωνισμό με τυπικό τρόπο, με στόχο να ξεκινήσουν οι δραστηριότητες του πλειοδότη από την 1η Μαΐου», δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Κλάρα Ντιβίσκοβα.

Μέχρι να αναλάβει ο νέος μεταφορέας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, το αεροδρόμιο έχει επεκτείνει τη σύμβαση μίσθωσης του χώρου μπροστά από τα τερματικά με τους προηγούμενους φορείς παροχής υπηρεσιών ταξί, που ήταν οι εταιρείες TAXI Praha και FIX. Τα συμβόλαιά τους έληξαν στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ekonomický deník, η Uber δεν πληροί αρκετούς όρους του διαγωνισμού. Αναφέρει, για παράδειγμα, τη μη καταβολή φόρων και ασφάλισης υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και αδυναμία απόδειξης ότι διαθέτει επαρκή στόλο και προσωπικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιστότοπο, το αεροδρόμιο αξιολόγησε  εσφαλμένα τις προσφορές των πλειοδοτών όταν στρογγυλοποίησε τις τιμές τους και τώρα θα πρέπει να τις επαναξιολογήσει. Έτσι και η τύχη του διαγωνισμού είναι ασαφής.

Το αεροδρόμιο της Πράγας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...