Οι ναύλοι ταξί στο Εδιμβούργο αυξάνονται κατά 20%.  Έξτρα αύξηση 15% την περίοδο των εορτών.

Τα τιμολόγια των ταξί στο Εδιμβούργο θα αυξηθούν έως και 20% προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος του πληθωρισμού και το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας των οχημάτων, ανακοίνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η αύξηση θα επηρεάσει και τα ενοικιαζόμενα ιδιωτικά οχήματα με οδηγό (PHV).

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων μελέτης, η οποία συστήνει την αύξηση του ανώτατου ορίου ναύλων εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού κατά 14,2%. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι από την τελευταία αναθεώρηση των ναύλων τα λειτουργικά έξοδα που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός ταξί είχαν αυξηθεί σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, ο μέγιστος ναύλος από Δευτέρα έως Παρασκευή θα αυξηθεί κατά 20%.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη χρέωση για μια διαδρομή 2 μιλίων στο Εδιμβούργο από τις 06.00 έως τις 18:00 τις καθημερινές (ταρίφα 1) θα αυξηθεί από 7 σε 8,40 λίρες. Ο μέγιστος ναύλος για την ίδια απόσταση από τις 18:00 έως τις 06.00 τις καθημερινές (ταρίφα 2) θα αυξηθεί από 8 σε 9,60 λίρες.

Αύξηση 15% εφαρμόζεται και στα τιμολόγια 3 και 4 που καλύπτουν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η ταρίφα 3 αφορά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα έως Παρασκευή 06.00 έως 18:00 κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η μέγιστη χρέωση για διαδρομή δύο μιλίων θα αυξηθεί από 9,25 σε 10,63 λίρες.

Η ταρίφα 4 εφαρμόζεται τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την αλλαγή να σημαίνει ότι η μέγιστη χρέωση για διαδρομές δύο μιλίων θα αυξηθεί από 11,75 σε 13,50 λίρες.

Η μελέτη συνέστησε επίσης, ύστερα από διαβούλευση με τον κλάδο, να γίνουν υποχρεωτικά τα μηχανήματα πληρωμής με κάρτα σε όλα τα ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...