Μεγάλη νίκη για τους Ιταλούς ταξιτζήδες. Η κυβέρνηση απέσυρε το άρθρο 10 του νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό που οδηγούσε στην απελευθέρωση του κλάδου

Το νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό θα φτάσει στη Βουλή σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου , για να λάβει το τελικό πράσινο φως παρά την παραίτηση της κυβέρνησης Ντράγκι. Η λύση που συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση της πρώην πλέον πλειοψηφίας για να επιτραπεί η ταχεία έγκριση του κειμένου προβλέπει την κατάργηση του άρθρου 10 . Μετά από εβδομάδες απεργιών και διαμαρτυριών, οι οδηγοί ταξί μπορούν να χαρούν : το άρθρο που ασχολείται με το θέμα της απελευθέρωσης του τομέα των ταξί διαγράφηκε.
Επί μέρες, οδηγοί ταξί διαδήλωσαν στις ιταλικές πλατείες και στη Ρώμη , λαμβάνοντας την υποστήριξη της κυβερνητικής κεντροδεξιάς. Ο Ματέο Σαλβίνι είπε ότι ο Ντράγκι σε αυτό και σε άλλα θέματα ήταν \”ill advised » (κακώς ενημερωμένος), ενώ η Forza Italia ζήτησε συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των ενδιαφερόμενων μερών για την αναδιατύπωση του διατάγματος.
Ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι , στην ομιλία του στη Γερουσία, υπενθύμισε τα εξής σημεία: «Η μεταρρύθμιση του ανταγωνισμού επηρεάζει τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες , συμπεριλαμβανομένων των ταξί , και τις παραχωρήσεις αγαθών και υπηρεσιών». Τώρα «χρειαζόμαστε σταθερή υποστήριξη για τη δράση της εκτελεστικής εξουσίας, όχι υποστήριξη για μη εξουσιοδοτημένες και μερικές φορές βίαιες διαμαρτυρίες κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας», είπε ο Ντράγκι.

Τώρα, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη να δοθεί το πράσινο φως στο νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό : για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από τα διχαστικά στοιχεία , ιδίως τα μέτρα για τα ταξί. Είναι μια κίνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι για να κλειδώσει μια από τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται στενά με το PNRR (Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας) .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...