Ο Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει «υπερήφανος» για την υποστήριξή του στην Uber

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε υπερήφανος για την υποστήριξή του στην αμερικανική εταιρεία Uber και είπε ότι «θα το έκανε  ξανά και ξανά», μετά τις αποκαλύψεις των προσπαθειών του να βοηθήσει την εταιρεία να ασκήσει πιέσεις κατά της «κλειστής» γαλλικής αγοράς ταξί.

Πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, από την Αριστερά έως την άκρα Δεξιά, καθώς και ο ηγέτης του αριστερού συνδικάτου CGT, ζήτησαν κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με αναφορές ότι ο Μακρόν είχε μυστικές, αδήλωτες συναντήσεις με στελέχη της Uber όταν ήταν υπουργός Οικονομίας, από το 2014 έως το 2016, και διαβεβαίωσε την Uber ότι είχε μεσολαβήσει σε μια «συμφωνία» με το τότε διχασμένο σοσιαλιστικό υπουργικό συμβούλιο υπό την ηγεσία του Φρανσουά Ολάντ.

Στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια ενός νέου εργοστασίου ημιαγωγών στο Kρολ της Γκρενόμπλ, ο Μακρόν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Le Monde για τις συναντήσεις του με αξιωματούχους της Uber μεταξύ 2014 και 2016.

«Ήμουν υπουργός και έκανα τη δουλειά μου», είπε. «Υπάρχει μια προκατάληψη για τις συναντήσεις με επικεφαλής επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι ξένοι», συνέχισε και πρόσθεσε ότι οι επαφές του ήταν «πάντα επίσημες» και σε αυτές παρίσταντο μέλη του προσωπικού του.

«Είμαι περήφανος γι’ αυτό. Αν (οι συναντήσεις μου) έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας στη Γαλλία, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό, και ξέρετε τι, θα το έκανα ξανά και ξανά», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...