Η απάντηση του Tράβις Κάλανικ στις αποκαλύψεις για την Uber

Ο εκπρόσωπος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Uber εξέδωσε ανακοίνωση  – απάντηση στις αποκαλύψεις για τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Ο Τράβις Κάλανικ δεν ενέκρινε ποτέ ενέργειες ή σχέδια που θα παρεμπόδιζαν τη δικαιοσύνη σε οποιαδήποτε χώρα. Ο κ. Κάλανικ ποτέ δεν εξουσιοδότησε ή κατηύθυνε οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά στις προσπάθειες επέκτασης της Uber στη Ρωσία και στην πραγματικότητα είχε πολύ περιορισμένη συμμετοχή σε αυτά τα σχέδια. Και δεν πρότεινε ποτέ η Uber να εκμεταλλευτεί τη βία σε βάρος της ασφάλειας των οδηγών της. Οποιαδήποτε κατηγορία ότι ο κ. Κάλανικ κατηύθυνε, ενεπλάκη ή συμμετείχε σε αυτές τις δραστηριότητες είναι εντελώς ψευδής.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι πρωτοβουλίες επέκτασης της Uber καθοδηγούνταν από περισσότερους από εκατό ηγέτες σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο και πάντα υπό την άμεση επίβλεψη και με την πλήρη έγκριση των νομικών συμβούλων και των συμβούλων πολιτικής και συμμόρφωσης της Uber.

«Βασιζόμενη στην ψευδή ατζέντα ότι ο κ. Κάλανικ ενορχήστρωσε παράνομες ή ανάρμοστες συμπεριφορές, η ICIJ (Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων) ισχυρίζεται ότι κατέχει έγγραφα στα οποία αναφέρεται το όνομα του κ. Κάλανικ ή ακόμη και ότι ήταν συντάκτης τους, κάποια από τα οποία είναι σχεδόν δεκαετίας. Η ICIJ απέρριψε κατηγορηματικά τα αιτήματά μας για επανεξέταση αυτών των εγγράφων, γεγονός που εντείνει περαιτέρω τις ανησυχίες σχετικά με την αυθεντικότητά τους.

Όταν ο κ. Κάλανικ συνίδρυσε την Uber, το 2009, ο ίδιος και η υπόλοιπη ομάδα της Uber πρωτοστάτησαν σε μια βιομηχανία που έχει γίνει πλέον παγκοσμίως γνωστή. Για να γίνει αυτό απαιτείτο αλλαγή του status quo, καθώς η Uber έγινε σοβαρός ανταγωνιστής σε έναν κλάδο όπου ο ανταγωνισμός ήταν ιστορικά εκτός νόμου. Ως φυσικό και προβλέψιμο αποτέλεσμα, τα εδραιωμένα συμφέροντα της βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο πάλεψαν για να αποτρέψουν την τόσο αναγκαία ανάπτυξη του κλάδου των μεταφορών.

Όπως η ICIJ και όλος κόσμος γνωρίζουν, η Uber επέμεινε. Δεν θα ήταν περίεργο να μάθουμε ότι οι ίδιοι οι ρεπόρτερ και τα άτομα που εμπλέκονται στην αναφορά της ICIJ γι’ αυτά τα ζητήματα χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα την Uber σε τακτική βάση, αποδεικνύοντας ακριβώς πόσο σημαντική έχει καταστεί η Uber σε όλο τον κόσμο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...