Πως η Uber ξεκλείδωσε την αγορά των κίτρινων ταξί της Νέας Υόρκης

Συμφωνία με τις εταιρίες Curb Creative Mobile Technologies για την ενσωμάτωση του λογισμικού τους στην πλατφόρμα της Uber.
Οι οδηγοί ταξί που θα έχουν την εφαρμογής της Uber θα βλέπουν την τιμολόγηση μιας διαδρομής εκ των προτέρων και θα έχουν την επιλογή να την αποδεχτούν ή να την απορρίψουν.
Δύο εφαρμογές για ταξί, που λειτουργούν από την Curb και την Creative Mobile Technologies , θα ενσωματώσουν το λογισμικό τους στην Uber, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κράτηση με ταξί στην εφαρμογή Uber, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες. Η είδηση της συμφωνίας οδήγησε τις μετοχές της Uber σε άνοδο 4%.
«Αυτή είναι μια πραγματική νίκη για τους οδηγούς – δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την εύρεση πελατών σε ώρες εκτός αιχμής ή για την επιστροφή στο Μανχάταν όταν βρίσκονται στις περιφέρειες», δήλωσε ο Guy Peterson, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Uber . «Και αυτή είναι μια πραγματική νίκη για τους επιβάτες που θα έχουν πλέον πρόσβαση σε χιλιάδες κίτρινα ταξί στην εφαρμογή Uber».
Η συμφωνία σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για την Uber, η οποία έχει αντιμετωπίσει την αντίθεση από τις παραδοσιακές υπηρεσίες ταξί από την ίδρυσή της το 2009.
Έρχεται επίσης σε μία περίοδο που η Uber, η Lyft και άλλες εταιρείες παλεύουν με την έλλειψη οδηγών . Μετά από μια δραματική μείωση των διαδρομών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού , οι εταιρείες προσπάθησαν να επαναφέρουν τους οδηγούς σε πλήρη εργασία, γεγονός που έκανε τις διαδρομές πιο ακριβές . «Θέλουμε να φέρουμε κάθε ταξί στον κόσμο στην πλατφόρμα μας μέχρι το 2025», είπε ο Khosrowshahi σε συνέντευξή του στον Andrew Ross Sorkin του CNBC.

\"\"
Τι ακριβώς θα συμβεί
Οι χρήστες της Uber θα πληρώνουν περίπου την ίδια τιμή για ένα κίτρινο ταξί με ένα αυτοκίνητο UberX, σύμφωνα με την Uber. Θα λαμβάνουν μια τιμή εκ των προτέρων στην εφαρμογή προτού ζητήσουν το ταξίδι, όπως κάνουν αυτήν τη στιγμή με όλες τις διαδρομές της Uber. Οι οδηγοί ταξί που θα έχουν την εφαρμογής της Uber θα βλέπουν επίσης την τιμολόγηση μιας διαδρομής εκ των προτέρων και θα έχουν την επιλογή να την αποδεχτούν ή να την απορρίψουν.
Η συνεργασία της Uber με τα ταξί δεν απαιτεί την έγκριση της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνας της πόλης, η οποία επιβλέπει τη βιομηχανία ταξί, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης, αν και η υπηρεσία θα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την επίβλεψη της Επιτροπής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Υόρκη ήταν από τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο που η Uber δεν είχε καταφέρει να διεισδύσει στην παραδοσιακή αγορά ταξί. Τώρα το πέτυχε ενσωματώνοντας δύο εφαρμογές που λειτουργούν πολλά χρόνια στην Αμερική. Η Curb δραστηριοποιείται σε όλες τις Η.Π.Α και έχει συνεργασία με 50.000 ταξί εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Ο όμιλος CMT εξυπηρετεί κλάδους μεταφορών σε 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στη Βόρεια Αμερική συνεργάζεται με 8.000 ταξί. Πολλά από αυτά βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...