Η Ένωση Ταξί της Μαδρίτης στέλνει στον Εισαγγελέα το Δημοτικό Συμβούλιο

1.914 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και πρέπει να βγουν από την κυκλοφορία.

Η Επαγγελματική Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης υπέβαλε καταγγελία στην Εισαγγελία της Μαδρίτης κατά του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Jose Luis Martines Almeida. Η καταγγελία αφορά κατάφωρη παραβίαση του διατάγματος του 2018 που αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.

Η διάταξη απαγορεύει στα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί μετά τις 24 Οκτωβρίου 2018 να κυκλοφορούν στην Μαδρίτη εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μηδενικών εκπομπών ή δεν φέρουν το περιβαλλοντικό σήμα ECO.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την Δημοτική Αρχή ότι παρά τις καταγγελίες της μόνο σε 47 οχήματα επιβλήθηκαν πρόστιμα 90 ευρώ στο καθένα, τα οποία μειώθηκαν στο μισό με την άμεση καταβολή τους.

Τον Οκτώβριου του 2020 η Ομοσπονδία κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα πλήρη φάκελο με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από τα οχήματα των 5160 αδειών VTC της Μαδρίτης, οι 1914 δεν πληρούν τα περιβαλλοντολογικά κριτήρια που ορίζει ο νόμος.

Η Επαγγελματική Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης ζητά από την Εισαγγελία την διενέργεια άμεσης έρευνας και τον καθορισμό ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...