Η Mercedes-Benz εξηγεί τους λόγους της απόσυρσης από την κατηγορία των ταξί της E-Class

Μέχρι στιγμής, μόνο οι έμποροι και τα υποκαταστήματα είχαν ανακοινώσει ότι η Mercedes θα αποσυρθεί από τα ταξί στις μελλοντικές σειρές B και E class. Η εταιρία αναφέρει τώρα τους λόγους για πρώτη φορά στους Taxi Times.

Σε μια απάντηση στη συντακτική ομάδα των Taxi Times, η Alexandra May, επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του τμήματος πωλήσεων της Mercedes-Benz, επιβεβαίωσε ότι με την αλλαγή μοντέλου της τρέχουσας E-Class και το λίφτινγκ της τρέχουσας B-Class , το πακέτο ταξί δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο.

Η δήλωση αυτή δεν αναφέρει ότι, μόνο μερικά εκθεσιακά, επίδειξης ή οχήματα αντιπροσώπων εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για το sedan E-Class. Το τμήμα πωλήσεων το είχε ήδη επιβεβαιώσει την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, τα υποκαταστήματα και οι έμποροι είχαν ενημερώσει ότι από την 1η Μαρτίου 2022 δεν θα χορηγούνταν πλέον το προηγούμενο επιτόκιο χρηματοδότησης 2,9%. Το τμήμα πωλήσεων του ομίλου δικαιολογεί την απόσυρση επειδή στοχεύει στην βελτιστοποίηση  των παροχών στον κλάδο των ταξί για να διασφαλίσει ότι οι απαιτήσεις αυτού του σημαντικού τμήματος της αγοράς θα ικανοποιηθούν και στο μέλλον.

Η κ. May, η οποία είναι και υπεύθυνη για την εσωτερική επικοινωνία, αναφέρει τα εξής: «Οι αναλύσεις της αγοράς μας έδειξαν ότι ιδιαίτερα στις επιβατικές μεταφορές η ζήτηση για ευρύχωρα, πολυλειτουργικά οχήματα με υψηλότερη είσοδο και έως επτά θέσεις θα συνεχίσει να παρουσιάζει αύξηση. Ήδη εξυπηρετούμε με επιτυχία αυτό το τμήμα με τη V-Class, το EQV, το Vito Tourer και το eVito Tourer. Θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτή την επιτυχία και θα επικεντρώσουμε σταθερά το χαρτοφυλάκιό μας στον τομέα των ταξί και της ενοικίασης αυτοκινήτων στα προϊόντα  των ημιφορτηγών μας».

Η ζήτηση αυξάνεται σταθερά σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι πωλήσεις των μοντέλων της κατηγορίας Β και Ε έχουν μειωθεί κατά 75% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Την είδηση της απόσυρσης της Mercedes από την κατηγορία των ταξί για την κατηγορία Β και Ε, την οποία ανακοίνωσαν οι Taxi Times το Σαββατοκύριακο, αναπαράγουν από χθες και τα μεγάλα ΜΜΕ. Το Wirtschaftswoche ήταν το πρώτο που το ανέφερε, και τώρα τα μεγάλα ειδησεογραφικά περιοδικά ακολούθησαν το παράδειγμά τους, όπως το Der Spiegel.

Οι εταιρείες ταξί που επηρεάστηκαν από την απόσυρση εξέφρασαν την απογοήτευσή τους ως μακροχρόνιοι πελάτες της Mercedes . Το σχολιάζουν μαζικά σε διάφορα φόρουμ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...