Έρευνα: Πόσο αυξάνονται οι τιμές των διαδρομών με οχήματα πλατφορμών όταν βρέχει

Η βροχή σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεν κάνει απλώς πιο δύσκολη τη μετακίνηση των χρηστών με ένα ενοικιαζόμενο όχημα – μπορεί επίσης να εκτοξεύσει και το κόστος της διαδρομής.

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι όταν ο καιρός γίνεται βροχερός η τιμή των διαδρομών σε πλατφόρμες όπως η Uber και η Bolt αυξάνεται σημαντικά.

Στη Νέα Υόρκη, μια βροχή μπορεί να προκαλέσει αύξηση των ναύλων μεταξύ 0,6% και 8,26%, ανάλογα με την υπηρεσία. Ακόμη και στις πιο παραδοσιακές επιλογές όπως το Curb, που συνήθως χρησιμοποιείται για την κλήση ταξί, οι τιμές εξακολουθούν να ανεβαίνουν κατά περίπου 0,6%.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο, οι χρήστες βλέπουν ακόμη υψηλότερες αυξήσεις, με τις τιμές να σκαρφαλώνουν μεταξύ 6% και 10% κατά τη διάρκεια βροχερού καιρού.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δυναμική τιμολόγηση, μια κοινή πρακτική των πλατφορμών. Αυτή εφαρμόζεται όταν η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά, οδηγώντας σε υψηλότερους ναύλους. Πρακτικά, όταν περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν διαδρομές κατά τη διάρκεια μιας νεροποντής, λιγότεροι οδηγοί είναι διαθέσιμοι, με αποτέλεσμα οι τιμές να εκτοξεύονται.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Obi Global Rideshare Report 2024, μια ολοκληρωμένη ανάλυση των τελευταίων τάσεων του κλάδου. Η έκθεση αυτή βασίζεται σε ένα μείγμα ιδιόκτητων δεδομένων και δημόσιων πηγών για να εξετάσει βασικά ζητήματα όπως οι αποδοχές των οδηγών, οι διακυμάνσεις των τιμών, ο ανταγωνισμός μεταξύ των υπηρεσιών και η άνοδος των φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών μεταφοράς.

Καθώς η οικονομία των πλατφορμών συνεχίζει να εξελίσσεται, η κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν στις διακυμάνσεις των τιμών μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις όταν καλούν ένα ενοικιαζόμενο όχημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *