Η αποχώρηση της FREENOW από την MOVE EU διαλύει το λόμπι της Uber στις Βρυξέλλες

H FREENOW -όπως τονίζει  σε σημερινή της ανακοίνωση-  κάνει ένα αποφασιστικό βήμα υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της στο κλάδο του ταξί. Εντάχθηκε στην IRU, (Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών), τη μεγαλύτερη ένωση οδικών μεταφορών παγκοσμίως, η οποία έχει τη δική της ειδική ομάδα εργασίας για το ταξί. Αυτή η συμμαχία σηματοδοτεί την αποχώρησή της FREENOW από την MOVE EU, καθώς οι στόχοι της και οι προτεραιότητές της υπέρ του κλάδου του ταξί δεν ευθυγραμμίζονται πλέον με τις προοπτικές των μελών αυτής της ένωσης.

 Η κίνηση της FREENOW υπογραμμίζει τη σταθερή δέσμευση της στον κλάδο του ταξί, εδραιώνοντας τον ρόλο της ως ο μεγαλύτερος ψηφιακός σύμμαχος των επαγγελματιών οδηγών ταξί στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η FREENOW ακολουθώντας την πανευρωπαϊκή στρατηγική της για την υποστήριξη του κλάδου του ταξί εντάσσεται στη Διεθνή Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU), τη μεγαλύτερη ένωση οδικών μεταφορών παγκοσμίως, η οποία έχει και τη δική της ειδική ομάδα εργασίας για το ταξί. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει τη σταθερή δέσμευση της FREENOW στον κλάδο του ταξί, εδραιώνοντας τον ρόλο της ως ο μεγαλύτερος ψηφιακός σύμμαχος των επαγγελματιών οδηγών ταξί στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Παράλληλα, η FREENOW αποφάσισε να αποχωρήσει από την ένωση MOVE EU στην οποία συμμετέχουν άλλες πλατφόρμες κινητικότητας. Η εταιρεία θεωρεί ότι οι στόχοι και οι προτεραιότητές της δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένες με εκείνες των μελών αυτής της ένωσης. Η απόφαση αυτή επιτρέπει στη FREENOW να ενισχύσει τον ρόλο του ταξί ως βασικό συστατικό των αστικών μετακινήσεων και την καταπολέμηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού που επηρεάζουν τον κλάδο, ειδικά σε αγορές όπως είναι η Ελλάδα.

Η FREENOW έχει καθιερωθεί ως μια εφαρμογή κινητικότητας που ενσωματώνει πολλαπλές επιλογές, αλλά το ταξί ήταν και είναι πάντα ο κεντρικός άξονας της δραστηριότητάς της σε όλη την Ευρώπη. Με την δυναμική της IRU, η FREENOW θα μπορεί να υπερασπίζεται πιο αποτελεσματικά τον ουσιαστικό ρόλο του ταξί ως δημόσια υπηρεσία.

Ο εκσυγχρονισμός του κλάδου του ταξί αποτελεί δέσμευση για τη FREENOW εδώ και 13 χρόνια, από την ίδρυσή της. Αυτή η αφοσίωση την ανέδειξε σε ηγετική θέση στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αναγνωρίστηκε ο θεμελιώδης ρόλος της στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ταξί και το μέλλον της αστικής κινητικότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *