Αργεντινή: Περισσότερα από 3.600 οχήματα των Uber, Cabify και DiDi κατασχέθηκαν φέτος στην Κόρδοβα

Η παράνομη παροχή υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών μέσω πλατφορμών όπως η Uber, η Didi ή η Cabify έχει αυξηθεί σημαντικά στην πόλη Κόρδοβα της Αργεντινής και ο τοπικός δήμος έχει εντείνει τις επιχειρήσεις ελέγχων.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Υπηρεσία Αστικής Κινητικότητας, οι κατασχέσεις οχημάτων που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες μεταφοράς εμφανίζουν τρομακτική αύξηση κατά 629% φέτος, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασχεθεί 3.683 αυτοκίνητα που εκτελούσαν παράνομα υπηρεσία μεταφοράς επιβατών, αριθμός ανησυχητικός σε αντίθεση με τα 505 οχήματα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του 2023. Τα πρόστιμα για τη χρήση αυτών των εφαρμογών στην πόλη της Κόρδοβα κυμαίνονται μεταξύ 689.000 και 2,58 εκατομμύρια πέσος (650 έως 2.400 ευρώ).

Ο γραμματέας του δήμου της Κόρδοβα, Ροδρίγκο Φερνάντες, ο οποίος εποπτεύει τη Γραμματεία Κινητικότητας, δήλωσε ότι η αύξηση των ελέγχων κατέστη δυνατή εξαιτίας της προμήθειας 10 νέων γερανών απομάκρυνσης οχημάτων από την Αστυνομία Μεταφορών, καθώς και της ενίσχυσης σε προσωπικό των υφιστάμενων μονάδων. Η προσθήκη 6 επιπλέον γερανών αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις ελέγχων στην πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *