H Aρχή Μεταφορών του Λονδίνου εξέδωσε σε μία εβδομάδα πάνω από 1.000 άδειες PHV, μόλις 2 άδειες οδηγών ταξί και 38 άδειες παραδοσιακών ταξί

Η Ρυθμιστική Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αδειοδότησε περισσότερα από 1.000 νέα ιδιωτικά οχήματα ενοικίασης (PHV) και 500 οδηγούς σε μόλις μία εβδομάδα. Συγκριτικά, εκδόθηκαν μόλις 2 νέες άδειες οδηγού ταξί και αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά 38 παραδοσιακά ταξί. Η συνεχιζόμενη έκρηξη στην αδειοδότηση μίνι βαν, η οποία έβγαλε 1.004 νέα PHV στους ήδη συμφορημένους δρόμους του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα, είναι απόρροια της προσπάθειας των φορέων εκμετάλλευσης να αυξήσουν τις προσλήψεις προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση. Η Uber συνεχίζει ενεργά τη στρατηγική προσλήψεων, με στόχο να εντάξει έως και 20.000 νέους οδηγούς στην πλατφόρμα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.


Kαι η Addison Lee, από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσλάβει 1.000 νέους οδηγούς για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες της στο Λονδίνο, αφότου η πρωτεύουσα ανέκαμψε από την πανδημία.
Κι ενώ ο αριθμός των οδηγών μίνι βαν αυξάνεται, αυτός των οδηγών παραδοσιακών ταξί συνεχίζει να μειώνεται σε εβδομαδιαία βάση: 33 ταξί έφυγαν από την αγορά και μόλις 2 οδηγοί εντάχθηκαν στον κλάδο, που σημαίνει ότι ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται πλέον σε 18.608.
Η TfL και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποφευχθεί η «αύξηση της χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων». Ωστόσο, από τον Απρίλιο του 2021, η Ρυθμιστική Αρχή έχει αδειοδοτήσει πάνω από 8.000 επιπλέον μίνι βαν για χρήση στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.
Προς το παρόν, εάν ένας υποψήφιος πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, η TfL υποχρεούται νομικά να εκδώσει άδεια. Ο δήμαρχος, ωστόσο, ζήτησε από την κυβέρνηση να του παράσχει περαιτέρω νομοθετικές εξουσίες, ώστε να μπορεί να περιορίσει τον συνολικό αριθμό των PHV στο Λονδίνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...