Ιταλία : Απεργία των οδηγών ταξί, κυκλοφοριακό χάος, καπνογόνα και επίθεση στο κυβερνητικό μέγαρο: Μένος κατά του Ντράγκι , «Η κυβέρνηση δίνει τον κλάδο σε πολυεθνικές»

Σημαίες και εθνικός ύμνος στην Piazza della Repubblica από όπου ξεκίνησε η διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό. «Είμαστε εδώ για να σώσουμε τις δουλειές μας, όχι στην απελευθέρωση».

\"\"
«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας. Ανάμεσά μας υπάρχουν και οικογένειες με ένα εισόδημα », εξηγεί ο Alessandro, οδηγός ταξί του ραδιοταξί \’3570\’. «Θέλουν να απελευθερώσουν την αγορά, είμαστε δημόσια υπηρεσία. Αυτοί (η κυβέρνηση) θέλουν να ξεπουλήσουν τις δημόσιες μεταφορές σε πολυεθνικές », προσθέτει ο Fabiano, επίσης εγγεγραμμένος στο «3570».
« Είναι πολλοί που ήρθαν σήμερα να διαδηλώσουν στη Ρώμη – εξηγούν ο γενικός γραμματέας της Uil Trasporti, Lazio Maurizio Lago και ο Alessandro Atzeni, περιφερειακός συντονιστής του τομέα των ταξί – για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αφαιρέσει το άρθρο 8 του νόμου περί Ανταγωνισμού στο οποίο, άδικα, έχουν έχει μπει ακόμα και τα ταξί. Άδικη ενέργεια γιατί, ως γνωστόν, η ευρωπαϊκή οδηγία Bolkestein εξαιρεί την υπηρεσία ταξί από το πεδίο του ανταγωνισμού, αφού θεωρείται ως ουσιαστική δημόσια υπηρεσία». Και προσθέτουν: «Δυστυχώς ξαναζούμε καταστάσεις που έχουμε βιώσει στο παρελθόν, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω σε αυτή τη μάχη για αξιοπρέπεια και επιβίωση ενάντια στην αδίστακτη λογική της αγοράς».

\"\"

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί του Τορίνο Alberto Aimone Cat εξηγεί με λίγες λέξεις τους λόγους της απεργίας που ενώνει όλους τους οδηγούς ταξί στην Ιταλία σήμερα.
Καθόλου εύκολο για όσους δεν γνωρίζουν καλά αυτόν τον τομέα και τις διαφορές που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τη δημόσια υπηρεσία που προσφέρουν οι ταξιτζήδες όλο το 24ωρο σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή ( άρα ρυθμίζεται από τους δήμους) και καλύπτουν σε πραγματικό χρόνο ανάγκες κινητικότητας στην πόλη.

\"\"
Και για παράδειγμα, ο ρόλος του NCC (Holeggio Con Driver) που πρέπει να κλειστεί πολλές ώρες νωρίτερα, με κόστος που συμφωνήθηκε κάτω από το τραπέζι και δεν επιστρέφει στην έδρα του όπως θα έπρεπε. Στην πράξη, ένα NCC από το Vercelli δεν πρέπει να λειτουργεί στο Τορίνο.
Ίδια κουβέντα και για άλλες υπηρεσίες ή εφαρμογές που -σε τιμές, υπολογιζόμενες από αλγόριθμους με βάση τις τρέχουσες συγκυρίες- μπορούν να υποκλέψουν έργο που θα έπρεπε να γίνεται από οδηγούς ταξί.
\"\"

Σήμερα σχεδόν 1.600 οδηγοί ταξί από το Τορίνο (50.000 αυτοαπασχολούμενοι σε όλη την Ιταλία) ζητούν να ακουστούν από τα θεσμικά όργανα για να καθορίσουν καλύτερα τον ρόλο όλων στον τομέα της κινητικότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...