Νεκροταφείο Ταξί και στο Βερολίνο…

Οι πολιτικοί δολοφονούν τον κλάδο των Ταξί αναφέρει η Γερμανική Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί και Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων με Οδηγό.

Μερικές φορές οι φωτογραφίες λένε χίλιες λέξεις, εκτός κι αν πρόκειται για ευχετήριες κάρτες πολιτικών που αποστέλλονται περισσότερο από συνήθεια παρά από επιθυμία.

Εδώ και πολύ καιρό η Γερμανική Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί και Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων με οδηγό, επισημαίνει την δυστυχία που βιώνει ο κλάδος. Όσες επιστολές κι αν έστειλε στον Υπουργό Οικονομικών Peter Altmaier και σε άλλους αρμόδιους υπουργούς δεν έπιασαν τόπο. Η απάντηση είναι τυποποιημένη: «υπάρχει μια οριζόντια γραμμή ενίσχυσης για επιχειρήσεις και όχι σχεδιασμός για μεμονωμένες επαγγελματικές ομάδες.»

Οι συνέπειες για τα Γερμανικά Ταξί είναι καταστροφικές. Οι εταιρίες Ταξί πρέπει να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, να απολύσουν τους οδηγούς τους κανονικά ή για μικρό χρονικό διάστημα και να δανειστούν χρήματα από φίλους και συγγενείς για να ταΐσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους. Πριν από λίγες μέρες ένα βρετανικό κλαδικό περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία με παρκαρισμένα ταξί με τον τίτλο «Field of burst dream» και αποτυπώνει ένα  ΄΄νεκροταφείο΄΄ ταξί στο Λονδίνο.  Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα των ταξί. Εκατοντάδες ταξί ακινητοποιημένα. Άραγε θα βγουν ξανά στον δρόμο; Χωρίς την βοήθεια της κυβέρνησης σίγουρα όχι λέει η Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί. «Οι πολιτικοί βρίσκονται στην διαδικασία δολοφονίας μιας υπηρεσίας που είναι άκρως απαραίτητη, όχι μόνο κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά. Το κόστος αυτής της πολιτικής αποτυχίας θα είναι δυσβάσταχτο για όλους…»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...