Ισπανία: Στις πέντε παραβάσεις εντός έτους ανακαλείται η άδεια για ενοικιαζόμενο όχημα με οδηγό.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

  • Οι υπηρεσίες των VTC σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να παρέχονται κατά 80% στην έδρα που έχει εκδοθεί η άδεια, κι αυτό μπορεί να ελεγχθεί από τις συμβάσεις που συνάπτει κάθε εταιρία με τους πελάτες της.
  • Σοβαρό αδίκημα συνιστά η ελλιπής συμπλήρωση της σύμβασης που περιλαμβάνει την διαδρομή, το χρόνο και την ημέρα παροχής υπηρεσίας καθώς και η ελλιπής σήμανση του οχήματος με διακριτικά που ορίζει το κανονιστικό πλαίσιο.

Το νέο πλαίσιο επιβολής κυρώσεων καθιερώνει την δυνατότητα ακινητοποίησης του οχήματος και την ανάκληση της άδειας όταν διαπιστωθούν πέντε σοβαρές παραβάσεις σε διάρκεια ενός έτους.

Η κυβέρνηση είχε τροποποιήσει τον κανονισμό μίσθωσης οχημάτων με οδηγό τον Σεπτέμβριο του 2018 προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πολλές παραβάσεις σε παράνομης προσφοράς αστικών μεταφορών ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχει πραγματοποιήσει μια σειρά συμπληρωματικών ενεργειών όπως η ηλεκτρονική καταχώριση υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό και τώρα μετά τις πάμπολλες καταγγελίες των Ενώσεων των Ταξί προχωρά σε πιο αυστηρές ποινές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...