Έξτρα οικονομική βοήθεια στους ταξιτζήδες της Ισπανίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια των Κανάριων Νήσων στην Ισπανία ενέκρινε ένα κονδύλι 1,96 εκατομμύρια ευρώ για τα ταξί. Κάθε κάτοχος άδειας θα λάβει 700 ευρώ για να αντιμετωπίσει τη μείωση της δουλειάς, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η περιφέρεια στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε τονίζει ότι ο στόχος αυτής της επιχορήγησης είναι «να εγγυηθεί μια δημόσια υπηρεσία, η ομαλή λειτουργία της οποίας αποτρέπει καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού». Όλοι οι κάτοχοι άδειας Ταξί από οποιοδήποτε Δήμο θα μπορούν να πάρουν αυτά τα χρήματα, με προϋπόθεση να παραμείνουν στο επάγγελμα για τουλάχιστον δύο μήνες από την ημερομηνία καταβολής και να έχουν καταβάλει την εισφορά Κοινωνικής Ασφάλισης του τελευταίου μήνα.

Να σημειωθεί, ότι αυτή η επιχορήγηση είναι ανεξάρτητη από την Κρατική Βοήθεια για τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες (900 ευρώ περίπου αλλά με κάποιες μικρές κρατήσεις).

Η περιφέρεια της Καταλονίας για τον ίδιο λόγο επιδοτεί όλους τους ταξιτζήδες με 300 ευρώ, ενώ και ο Δήμος Αλμερίας ενέκρινε ένα κονδύλι 50.000 ευρώ για να το διαθέσει στους ταξιτζήδες της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...