Βαρκελώνη: Τα προβλήματα διαχείρισης των ταξί επιστρέφουν στο αεροδρόμιο και οι οδηγοί ετοιμάζουν καθημερινές κινητοποιήσεις

Στις 28 Ιουνίου, οι ενώσεις Elite Taxi Barcelona και ANGET πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης για να καταγγείλουν την επισφαλή κατάσταση απασχόλησης των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση της υπηρεσίας παραγγελιών ταξί και της αναμονής των επιβατών. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να βρουν λύση, οι κινητοποιήσεις έλαβαν τέλος.

Το Σάββατο, ωστόσο, σχηματίστηκαν ξανά μεγάλες ουρές ταξιδιωτών που περίμεναν ένα ταξί, καθώς υπήρχε μόνο ένας εργαζόμενος στον τερματικό σταθμό Τ1 για τη διαχείριση της κατάστασης. Και ενώ υπήρχαν πολλά ταξί διαθέσιμα, οι χρήστες έπρεπε να περιμένουν έως και μία ώρα για να επιβιβαστούν σε κάποιο από αυτά, καθώς ο ένας και μοναδικός εργαζόμενος δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ροή τουριστών.

Η ένωση Elite Taxi εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα. «Κουραστήκαμε να αναγκαζόμαστε να κάνουμε τη δουλειά των υπευθύνων, λόγω της κακής διαχείρισης άχρηστων ανθρώπων χωρίς καμία ικανότητα ελέγχου των εταιρειών που παίρνουν τους διαγωνισμούς και κερδοφορούν μέσω των περικοπών και της επισφάλειας του προσωπικού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι οδηγοί ταξί πραγματοποιούν συνέλευση σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν το είδος των κινητοποιήσων, τονίζοντας ότι «κάποιος θα πρέπει να επιστρέψει από τις υπέροχες διακοπές του για να κάνει τη δουλειά του», φωτογραφίζοντας τους υπεύθυνους του αεροδρομίου. «Αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις μας θα είναι καθημερινές και θα γίνονται καθημερινά για έναν μήνα, χωρίς προειδοποίηση. Πρέπει να δοθεί οριστική λύση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *