Ελβετία: Η νεοσυσταθείσα Ένωση Ταξί της Βασιλείας αναλαμβάνει δράση για την επιβίωση του κλάδου

Η Ένωση Ταξί της Βασιλείας, που ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Απρίλιο, βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί της πόλης.

Όπως αναφέρει η ειδησεογραφική πύλη Baseljetzt, η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Βασιλείας εξακολουθεί να είναι τουλάχιστον δυσάρεστη για πολλούς φορείς εκμετάλλευσης ταξί και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της ένωσης. Οι οδηγοί ταξί πληρώνουν ετήσιο τέλος ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τις πιάτσες του αεροδρομίου, γεγονός που απαιτεί αρκετές φορές πολύωρη αναμονή στην ουρά. Την ίδια στιγμή, οι ανταγωνιστές οδηγοί της Uber εμφανίζονται στην αίθουσα αφίξεων και να «ψαρεύουν» πελάτες.

Ο πρόεδρος της ένωσης Ζεϊνέλ Αλτούν δήλωσε στην ιστοσελίδα Basel now: «Οι οδηγοί περιμένουν τους πελάτες στην αίθουσα αφίξεων για να προσελκύσουν πελάτες. Και επειδή αυτό είναι παράνομο, προκαλούνται αψιμαχίες».

Η Uber προτιμά τη σιωπή και δεν αποδέχεται καμία ενοχή. Εξάλλου, η εφαρμογή δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοιες πρακτικές και επομένως δεν έχει νόημα οι οδηγοί της να προσελκύουν σε επιβάτες. Όπως και στη Γερμανία, η πλατφόρμα μεταφορών εμφανίζεται «φιλική» στον κλάδο των ταξί, καθώς επιδιώκει να συνεργαστεί μαζί του. Το πρόβλημα είναι ότι οι ταξιτζήδες της Βασιλείας δεν έχουν καμία υποστήριξη από τον φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου, το οποίο, συν τοις άλλοις, δεν βρίσκεται στην Ελβετία, αλλά στη Γαλλία, όπου υπάρχουν διαφορές στη νομοθεσία περί μεταφορών.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ένωση είναι οι παράνομες υπηρεσίες που παρέχουν τα μη τοπικά ταξί στη Βασιλεία. Η ένωση ζητά να ληφθούν μέτρα κατά των συγκεκριμένων οδηγών, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την αστυνομία και τις τοπικές αρχές και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων και τα Σαββατοκύριακα.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την ένωση. Προκειμένου να βελτιωθεί η επαφή μεταξύ τους, θέλει να δημιουργήσει ένα μόνιμο «στρογγυλό τραπέζι» – έναν θεσμό που έχει δοκιμαστεί στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας, το Μόναχο. Επιπλέον, η δημιουργία ενός ταξί-καφέ βρίσκεται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού. Οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να συναντώνται εκεί για να ανταλλάσσουν απόψεις ή να περνούν το διάλειμμα μαζί. Για τον επικεφαλής της ένωσης στόχος είναι να αλλάξει η νομοθεσία, ώστε η βιομηχανία ταξί της Βασιλείας να έχει μακροπρόθεσμα μια καλή βάση για να επιβιώσει στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *