Μόνο το 2% των οδηγών ταξί της Μαδρίτης συνεργάζεται με τις πολυεθνικές Uber και Cabify

Περίπου 350 επαγγελματίες ταξί στην πρωτεύουσα έχουν ενσωματωθεί στις πλατφόρμες των διαμεσολαβητικών εταιριών.

Ένα  2% των 15.653 οδηγών  στην Μαδρίτη έγιναν συνεργάτες της Uber και της  Cabify . Αυτές οι δύο πλατφόρμες κατάφεραν να συγκεντρώσουν  περίπου 350 επαγγελματίες αυτοκινητιστές  ταξί από την έναρξη αυτής της επιλογής πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχαν οι εταιρείες.

Η πρώτη  που τους πρόσφερε μια θέση στην «εφαρμογή» τους ήταν η Cabify . Τον περασμένο Ιούλιο και αφού δοκιμάστηκε αυτή η επιλογή πρώτα στο Santander, η ισπανική πολυεθνική αποφάσισε να συμπεριλάβει το ταξί της Μαδρίτης στην εφαρμογή , σε μια εποχή που η διαμάχη μεταξύ ταξί και ενοικιαζομένων με οδηγό είχε πάρει πολεμικές διαστάσεις. Στη συνέχεια συνεργάστηκε  με 100 ταξί, αριθμός που διπλασιάστηκε το Νοέμβριο χάρη, μεταξύ άλλων, στην έναρξη της προωθητικής ενέργειας  \”μηδενική προμήθεια\” το Σεπτέμβριο.

 Από την άλλη πλευρά, η Uber, στα τέλη Νοεμβρίου 2019 προσέλκυσε  50 ταξί  που σχεδόν τριπλασιάστηκαν τρεις μήνες αργότερα. Πηγές κοντά στην αμερικανική εταιρεία αναφέρουν  ότι αυτοί οι οδηγοί χρησιμοποιούν το Uber ως \” συμπλήρωμα \” στην άσκηση της δραστηριότητάς τους. Οι οδηγοί ταξί συνδέονται με την πλατφόρμα κατά τις ώρες της ημέρας που υπάρχει λιγότερη δραστηριότητα στο δρόμο , όπως το μεσημέρι ή το ξημέρωμα.

Όπως εξηγείται από τον Uber, ο λόγος ικανοποίησης των χρηστών με τους οδηγούς ταξί είναι ο ίδιος με τους οδηγούς των οχημάτων μεταφοράς με οδηγό ( VTC ) που είναι επίσης ενσωματωμένα στην εφαρμογή. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με την Cabify, οι πελάτες  μπορούν να επιλέγουν η την επιλογή ταξί, ή την  υπηρεσία UberX ανάλογα με τον χρόνο ανταπόκρισης της κλήσης.

Ωστόσο, ο κύριος σύμμαχος αυτών των πλατφορμών παραμένει  η υπηρεσία  VTC. Η  Κοινότητα της Μαδρίτης  έχει ήδη χορηγήσει συνολικά 8.332 άδειες αυτού του είδους και οι οποίες λειτουργούν κυρίως υπό την Uber και την Cabify, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το  Υπουργείο Μεταφορών. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το ήμισυ όλων των VTC στην Ισπανία συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται κάθε μήνα. Μόνο τον Ιανουάριο, χορηγήθηκαν  20 νέες άδειες  σε αυτά τα οχήματα στη Μαδρίτη με δικαστικά μέσα. Υπάρχουν σήμερα  περισσότερα από ένα για κάθε δύο ταξί  (15.653), και αυτό είναι πολύ μακριά από το περίφημο 1/30 που ορίζει ο νόμος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...