Κολομβία: Aντιμέτωπες με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ οι Uber, Cabify και DiDi

Εδώ και χρόνια, οι ταξιτζήδες της Κολομβίας πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πλατφορμών κινητικότητας Uber, Cabify και DiDi. Η κατάσταση αυτή οφείλεται στο νομικό κενό που υπάρχει στον κλάδο των ιδιωτικών επιβατικών μεταφορών, λόγω της ολιγωρίας όλων των κυβερνήσεων. Η νυν κυβέρνηση εξέφρασε τη βούλησή της να ρυθμίσει τον τομέα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφές νομοθετικό πλαίσιο.

Οι επαγγελματίες ταξί της χώρας προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό δημιουργώντας συνεταιρισμούς και τη δική τους εφαρμογή, τη Free Taxis. Ωστόσο, ούτε αυτό ήταν αρκετό, με αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις του κλάδου τα τελευταία χρόνια να είναι συχνές.

Αντιμέτωπη με τις καταγγελίες των οδηγών ταξί, η Επιθεώρηση Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κολομβίας αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για παραβάσεις που αφορούν την πρόσβαση στην παροχή της υπηρεσίας χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις γι’ αυτήν, όπως ο καθορισμός της διαθέσιμης μεταφορικής ικανότητας, ο καθορισμός της γεωγραφικής θέσης των υπηρεσιών, ο υπολογισμός των τιμών και η μη ανάληψη του κόστους πρόσβασης και παραμονής στην αγορά.  Και οι επικεφαλής αυτών των εταιρειών θα πρέπει πλέον να αποδείξουν στην κυβέρνηση ότι λειτουργούν τηρώντας τη νομοθεσία της χώρας.

Εάν τα στοιχεία της έρευνας αποδείξουν τις παράνομες πρακτικές των πλατφορμών, οι προβλεπόμενες κυρώσεις αφορούν πρόστιμα έως και 100.000 νόμιμων ελάχιστων μηνιαίων μισθών σε κάθε εμπλεκόμενη εταιρεία, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 31 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *