Ίμπιζα: Περίπτερο πληροφόρησης για τα νόμιμα μέσα μεταφοράς και την αντιμετώπιση των πειρατών στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο Σαντ Χοσέ της Ίμπιζα εγκαινίασε την Παρασκευή ένα κιόσκι πληροφόρησης για να προωθήσει τη χρήση νόμιμων μέσων μεταφοράς στους τουρίστες που φθάνουν στο νησί και να τους αποτρέψει από το να επιλέξουν τα πειρατικά ταξί που λειτουργούν στο αεροδρόμιο.

Το σημείο πληροφόρησης έχει εγκατασταθεί στην αίθουσα αφίξεων και εγκαινιάστηκε από τον διευθυντή Μεταφορών του νησιού, Ρομπέρτο Αλγκάμπα, τη διευθύντρια του αεροδρομίου της Ίμπιζα, Μάρτα Τόρες, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νησιωτικών Ταξί της Εϊβίσα, Τόνι Ρόιγκ.

Όπως εξήγησε ο Αλγκάμπα, πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο αποτροπής της χρήσης των παράνομων μεταφορέων, οι οποίες, «όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι επικίνδυνοι και επηρεάζουν πολύ σοβαρά το νησί μας». Ο διευθυντής Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζεται ένα βίντεο το οποίο θα μεταδίδεται στις οθόνες του αεροδρομίου για να αποθαρρύνει τους τουρίστες να επιλέγουν τις παράνομες μεταφορές.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξί εξήγησε ότι οι υπεύθυνοι του περιπτέρου θα αλληλεπιδρούν άμεσα με τους χρήστες της υπηρεσίας ταξί, ενημερώνοντας για την πιάτσα και τα τιμολόγια, ενώ θα μοιράζουν φυλλάδια στα οποία θα αναγράφονται τα δρομολόγια καθώς και οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής ταξί. Ο Ρόιγκ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα του πειρατικού ταξί «επιμένει διαχρονικά» και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις «μπορεί να καταστεί μόνιμο».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι οι καταγγελίες προς την Πολιτική Φρουρά και προς την Τοπική Αστυνομία ανέρχονται σε «δύο με τρεις την ημέρα» και τόνισε ότι πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με τον Δήμο της Ίμπιζα για την αύξηση των ελέγχων.

Ο Αλγκάμπα τόνισε ότι η πιάτσα ταξί απέχει λίγα μέτρα από τον χώρο που βρίσκονται οι πειρατές οδηγοί, μπροστά στην πύλη των αφίξεων, αλλά ανέφερε ότι οι επισκέπτες στο τέλος πρέπει να περάσουν μπροστά από την επίσημη πιάτσα για να φύγουν από τον τερματικό σταθμό. «Αυτό θα έπρεπε να τους προβληματίζει. Υπεύθυνος για την επιλογή της παράνομης μεταφοράς είναι ο επιβάτης, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Μετακινείται χωρίς ασφάλεια, ενώ έχει αποδειχθεί ότι οι παράνομοι μεταφορείς σχετίζονται και με τις ληστείες στις βίλες στις οποίες διαμένουν οι τουρίστες. Η παράνομη μεταφορά είναι κάτι πολύ επικίνδυνο», επισήμανε ο διευθυντής Μεταφορών του νησιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *