Βερολίνο: 1.700 παράνομα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αποσύρθηκαν μετά από έλεγχο

Σύμφωνα με τη Γερουσία του Βερολίνου, τα μέτρα που έλαβε κατά των παράνομων αυτοκινήτων των εταιρειών Uber, Bolt και FreeNow είχαν ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας 30% λιγότερα οχήματα των πλατφορμών κινητικότητας.

Οι τρεις εταιρείες έχουν αποσύρει ήδη σχεδόν 1.700 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από τις υπηρεσίες τους, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια. «Αυτό σημαίνει ότι στους δρόμους του Βερολίνου κυκλοφορούν περίπου ένα τρίτο λιγότερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από ό,τι πριν από την επανεξέταση του στόλου», ανακοίνωσε χθες η Γερουσία του Βερολίνου.

Τα συγκεκριμένα οχήματα λειτουργούσαν με ελλιπείς, ληγμένες ή ψευδείς άδειες, τις οποίες εντόπισε το Κρατικό Γραφείο Κανονιστικών Ρυθμίσεων (LABO) σε εκτεταμένο έλεγχο που έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Τα αυτοκίνητα ανήκουν σε ειδικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες απασχολούν και τους οδηγούς. Η Uber, η Bolt και η FreeNow παρέχουν μετακινήσεις μόνο μέσω αυτών των εταιρειών στο Βερολίνο. Συνολικά, η κρατική υπηρεσία ανέλυσε περίπου 8.900 αρχεία δεδομένων οχημάτων και αποκαλύφθηκε ότι οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν συνεργάζονται συνήθως με μία μόνο πλατφόρμα διαμεσολάβησης. Συνολικά, η διοίκηση κατέγραψε σχεδόν 4.300 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που ήταν καταχωρημένα σε τουλάχιστον μία από τις τρεις πλατφόρμες.

Της επιθεώρησης προηγήθηκαν δημοσιεύματα που διαπίστωναν ότι πολλά από τα αυτοκίνητα που λειτουργούσαν μέσω πλατφορμών δραστηριοποιούνταν χωρίς έγκριση από το LABO, με αποτέλεσμα, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, κάθε νέο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που εγγράφεται στις πλατφόρμες να ελέγχεται από την κρατική υπηρεσία και, σε περίπτωση ελλιπών στοιχείων, να αποκλείεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *