Βρυξέλλες: Oδηγοί ενοικιαζόμενων πραγματοποίησαν πορεία 110 χλμ. στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλοντας τον Μακρόν ως «λομπίστα της Uber»

Μια ομάδα οδηγών ενοικιαζόμενων οχημάτων έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί κατά του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος σαμποτάρει την οδηγία για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες. Η ομάδα, με επικεφαλής τον Μπραχίμ Μπεν Άλι, περπάτησε τα 110 χιλιόμετρα που χωρίζουν τη Λιλ της Γαλλίας από τις Βρυξέλλες.

«Προτιμώ να περπατήσω και να υποφέρω παρά να το αφήσω να συμβεί». Ο Μπεν Άλι, οδηγός ενοικιαζόμενου για την Uber, παραδέχεται ότι όταν ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο. Ξεκίνησε την πορεία μαζί με τρεις συναδέλφους του, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τους πολιτικούς σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις πλατφόρμες Uber, UberEats, Amazon, Deliveroo, Bolt. Πλατφόρμες ταξί ή διανομής που καταγγέλλονται διαχρονικά για αθέμιτο ανταγωνισμό και εκμετάλλευση των εργαζομένων τους, υπό την κάλυψη αδιαφανών κανονισμών.

Η πορεία ξεκίνησε στις 18 Φεβρουαρίου και μεταδιδόταν σχεδόν ζωντανά στο Facebook. Ο Ρασίντ, ο Χακίμ (ο οποίος τους ακολούθησε τη δεύτερη ημέρα), ο Χαμπίμπ και ο Μπραχίμ έφτασαν στις Βρυξέλλες στις 21 του μήνα και εκεί τους υποδέχτηκαν περίπου εκατό ερευνητές, δικηγόροι και διεθνείς εκπρόσωποι του επαγγέλματος.

Ο Μπεν Άλι μίλησε σε εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη σημασία της μη υπερψήφισης της οδηγίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες, την οποία υπερασπίζεται ιδίως ο Εμανουέλ Μακρόν και η ομάδα συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για την Εργασία και τις Κοινωνικά Δικαιώματα, Νίκολας Σμιντ.

Ο επίτροπος υποδέχτηκε στις Βρυξέλλες τον Μπεν Άλι και την ομάδα του και ανάρτησε στο X φωτογραφία από τη συνάντηση, δηλώνοντας τη δέσμευσή του για την επίτευξη συμφωνίας:  «Καλωσόρισα τον Μπραχίμ Μπεν Άλι και την ομάδα του που πραγματοποίησαν πορεία από τη Λιλ  στις Βρυξέλλες για να διαδηλώσουν για τις συνθήκες εργασίας. Αξίζετε την υποστήριξη και τον σεβασμό μας. Θα εργαστώ μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιτύχω μια συμφωνία για την οδηγία της πλατφόρμας», έγραψε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *