Περού: Κυρώσεις σε 177 παράνομα οχήματα πλατφορμών στο αεροδρόμιο της Λίμα μέσα σε δύο μήνες

Η Αρχή Αστικών Συγκοινωνιών της Λίμα και του Καλιάο, στο Περού εντόπισε 177 οχήματα που παρείχαν παράνομα υπηρεσίες μεταφοράς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χόρχε Τσάβες. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν σε συνεργασία με τη διαχειρίστρια αρχή του αεροδρομίου.

Πραγματοποιήθηκαν 392 έλεγχοι σε όλες τις οδούς πρόσβασης και εξόδου από και προς τον κύριο αεροσταθμό του Περού, με στόχο την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού στους οδηγούς ταξί και την προσφορά στους χρήστες του αεροδρομίου μιας ασφαλούς μετακίνησης,
ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, ο φορέας διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι, οι οποίοι πραγματοποιούνται εντός των υποδομών του αεροδρομίου και υπό τη διοίκησή του, αφορούν τόσο σε ιδιωτικά οχήματα όσο και σε εταιρείες μεταφορών που λειτουργούν μέσω εφαρμογών, όπως η Uber, η Cabify ή η DiDi

Ως εκ τούτου, εάν τα παρεμβαίνοντα οχήματα δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια που έχει εκδοθεί για την εκτέλεση της μεταφορικής υπηρεσίας, επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 5.150 σολ (1.280 ευρώ) για τον οδηγό και 10.300 σολ (2.560 ευρώ) για τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Τα προαναφερθέντα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 177 οχήματα πλατφορμών κινητικότητας σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Η Αρχή Μεταφορών προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνο νόμιμες υπηρεσίες ταξί που συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς, ώστε να μη θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *