Παρίσι: 50 συλλήψεις πειρατών οδηγών τον μήνα στο αεροδρόμιο, εντείνονται οι έλεγχοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το πρόβλημα των μη αδειοδοτημένων ταξί είναι μία από τις κύριες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα εκατομμύρια των θεατών που θα ταξιδέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα. Παρά τις αυξημένες εκστρατείες ενημέρωσης και τις προειδοποιήσεις σχετικά με αυτούς τους μη αδειοδοτημένους οδηγούς, οι οποίοι χρεώνουν υπέρογκες τιμές, το φαινόμενο επιμένει, όπως και το παιχνίδι γάτας και ποντικιού με την αστυνομία.

«Παριστάνουμε τους επιβάτες για να τους εντοπίσουμε. Κανείς δεν περιμένει 5 ή 6 ώρες σε ένα αεροδρόμιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 47χρονος αστυνόμος Πατρίς Ντεσμπλέντ, καθώς μια ομάδα αστυνομικών παρακολουθεί τους πειρατές οδηγούς ταξί σε μια οθόνη, στα γραφεία τους στο αεροδρόμιο Ορλί. «Αυτός εδώ ξέρει το πρόσωπό μου απ’ έξω», λέει ένας αστυνομικός, δείχνοντας ένα άτομο.

Στην ουρά των οχημάτων που προσπαθούν να αποβιβάσουν επιβάτες στην περιοχή αναχωρήσεων, για παράδειγμα, οι αστυνομικοί κατευθύνονται προς ένα βαν με φιμέ τζάμια και τσέχικες πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο ακινητοποιούν. Δεν έχει τα σήματα ενός ταξί ή ενός ιδιωτικού οχήματος ενοικίασης. Αφού ελέγχουν τον οδηγό, διαπιστώνουν ότι είναι Γεωργιανός πολίτης χωρίς άδεια οδήγησης, ούτε άδεια μεταφοράς, ούτε ασφάλεια για το όχημα. Οι Βρετανοί πελάτες του πανικοβάλλονται μόλις είδαν τους αστυνομικούς.

Ο οδηγός χρέωσε 140 ευρώ για τη διαδρομή 50 χιλιομέτρων μεταξύ Ντίσνεϊλαντ και αεροδρομίου. Η τιμή ήταν πολύ υψηλή σε σύγκριση με το τι χρεώνουν συνήθως οι νόμιμοι μεταφορείς. Καθώς οι τουρίστες σπεύδουν με τις τροχήλατες βαλίτσες τους προς το γκισέ της αεροπορικής εταιρείας, μια αστυνομικός τους ακολουθεί για να τους πάρει κατάθεση.

Ο οδηγός συνελήφθη. Τα πρόστιμα για παράνομες επιβατικές μεταφορές συνήθως κυμαίνονται από 800 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα όμως με τη σοβαρότητα της παράβασης μπορεί οι απατεώνες να οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Τον τελευταίο καιρό, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την πάταξη των παράνομων μεταφορών οδηγούν σε περίπου 50 συλλήψεις τον μήνα. Η Μονάδα Ελέγχου Επιβατικών Μεταφορών, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, ιδρύθηκε το 1938 και απασχολεί περίπου 90 αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτός από την παρουσία τους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, οι αστυνομικοί αυτοί θα βρίσκονται και στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *