Ρωσία: Η Αρχή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση της Uber με τη Yandex

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τη συγχώνευση της Uber με τη μεγαλύτερη εταιρεία επιβατικής μεταφοράς και δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης της χώρας, τη Yandex. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η πλατφόρμα κινητικότητας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα επενδύσει 225 εκατ. δολάρια στην «Google της Ρωσίας», ενώ η Yandex θα αποκτήσει το 59,3% της ιδιοκτησίας μιας κοινής επιχείρησης μέσω επένδυσης ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Η συγχώνευση σηματοδοτεί την επέκταση της Uber στη Ρωσία και εγκρίθηκε από την Ομοσπονδιακή Αρχή Ανταγωνισμού της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα απαγορεύσει στους οδηγούς της να εργάζονται για ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης της αγοράς για την οργάνωση της πληροφοριακής αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγών και επιβατών έδειξαν ότι η αγορά βρίσκεται σε στάδιο ενεργού ανάπτυξης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ανταγωνισμού. «Εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες εταιρείες που θα παρέχουν υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής Uber και της ήδη λειτουργούσας Yandex στον τομέα των μεταφορών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *