Βρετανία: Οι οδηγοί ταξί στις πρώτες θέσεις της λίστας των επαγγελμάτων που πλήττονται από τον πληθωρισμό

Πρόσφατη έρευνα από ειδικούς στη φορολογία, η RIFT Tax Refunds, αποκάλυψε ότι μετά την άνοδο του πληθωρισμού, οι γιατροί, οι πυροσβέστες, οι δάσκαλοι, οι νοσοκόμες και οι οδηγοί ταξί έχουν δει μεγάλες μειώσεις μισθών σε πραγματικούς όρους το τελευταίο έτος. Η έρευνα βασίζεται σε στοιχεία του ακαθάριστου μισθού είκοσι τεσσάρων από τα πιο κοινά επαγγέλματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξετάζοντας την ετήσια μεταβολή των αμοιβών μεταξύ 2021 και 2022, προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γιατροί είναι αυτοί που έχουν δει τη μεγαλύτερη μείωση μισθών σε πραγματικούς όρους. Μεταξύ 2021 και 2022, ο μέσος ακαθάριστος μισθός για έναν γιατρό μειώθηκε από 49.497 σε 44.768 λίρες. Ωστόσο, υπολογίζοντας τον πληθωρισμό, ενώ τα έσοδά τους το 2021 ανέρχονταν σε 56.107 λίρες, έπεσαν στις 46.514 λίρες το 2022: η πραγματική μείωση μισθού ανέρχεται σε σχεδόν 10.000 λίρες.

Οι πυροσβέστες έχουν δει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση μισθών σε πραγματικούς όρους, με τα ετήσια έσοδά τους να μειώνονται κατά 2.628 λίρες.

Οι δάσκαλοι (-2.323 λίρες) και οι νοσηλευτές (-2.263 λίρες) είδαν επίσης τις ακαθάριστες αποδοχές τους να μειώνονται κατά περισσότερο από 2.000 λίρες ετησίως.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκονται οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι υπέστησαν μείωση μισθών ύψους 1.332 λιρών την ίδια χρονική περίοδο, ποσοστό -7,3%.

Ο Μπράντλεϊ Ποστ, διευθύνων σύμβουλος της RIFT Tax Refunds, δήλωσε: «Παρά την σταθερή αύξηση του εισοδήματος τα τελευταία χρόνια, πολλοί επαγγελματίες είναι τώρα σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, καθώς η αστάθεια του ευρύτερου οικονομικού τοπίου και τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού εξάλειψαν κάθε αύξηση.

Με το έθνος να αντιμετωπίζει επίσης τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής στην πρόσφατη ιστορία του, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουμε δει τόσο εκτεταμένες απεργίες σε πολλούς τομείς, καθώς τα νοικοκυριά αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​στο τρέχον οικονομικό κλίμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...