Ιαπωνία: Τα πρώτα ενοικιαζόμενα οχήματα λειτουργούν στο Τόκιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές

Η Ιαπωνία εγκαινίασε σήμερα υπηρεσίες μεταφοράς με ιδιωτικά οχήματα μίσθωσης με οδηγό στο Τόκιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη οδηγών ταξί.

Η χώρα ήρε εν μέρει την απαγόρευση των υπηρεσιών στις αρχές του μήνα, επιτρέποντας στους οδηγούς με άδεια οδήγησης να προσφέρουν υπηρεσίες ταξί σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό τους όχημα, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο μιας τοπικής εταιρείας.

Η Ένωση Μισθωμένων Ταξί του Τόκιο, ένας από τους φορείς που συμμετέχουν στην υπηρεσία, πραγματοποίησε μια τελετή για τον εορτασμό της έναρξής της, στην οποία παρουσίασε την ειδική εφαρμογή smartphone που χρησιμοποιούν οι οδηγοί της για να λαμβάνουν αιτήματα κράτησης και να εισάγουν δεδομένα που αφορούν την ικανότητά τους να οδηγούν.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο υπουργός Μεταφορών Τετσούο Saito και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τάρο Κόνο. «Θα επεκτείνουμε σημαντικά την υπηρεσία και θα την καθιερώσουμε σε ολόκληρη την Ιαπωνία για να επιλύσουμε την έλλειψη παρόχων μεταφορών», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος έκανε και μια δοκιμαστική διαδρομή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία.

Περίπου 80 οδηγοί ήταν διαθέσιμοι το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι υπηρεσίες χρησιμοποιήθηκαν περίπου 50 φορές πριν από τις 9 το πρωί, σύμφωνα με την ένωση. Τα εγγεγραμμένα οχήματα αποστέλλονται με ναύλους που έχουν υπολογιστεί εκ των προτέρων. Προς το παρόν γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές.

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στις 23 περιφέρειες του Τόκιο και στις προαστιακές περιοχές Μουσασίνο και Μιτάκα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως πριν από τις 11 π.μ. και από τις 12 π.μ. έως πριν από τις 4 π.μ. τα πρωινά του Σαββάτου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *