Mάλτα: Aπεργία και αργή πορεία την Τετάρτη από τους οδηγούς των πλατφορμών για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Οδηγοί ενοικιαζόμενων οχημάτων που συνεργάζονται με πλατφόρμες θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση την Τετάρτη για τις κακές αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας. 

Οι οδηγοί ταξί, που ανήκουν στην Ένωση Ελαφρών Επιβατικών Οχημάτων (LPOA), θα κλείσουν τις εφαρμογές τους και θα πραγματοποιήσουν αργή πορεία στους δρόμους της πόλης Μάρσα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, και ειδικά για τις στρατηγικές τιμολόγησης που χρησιμοποιούν οι πλατφόρμες μεταφοράς, όπως οι Bolt, eCabs και Uber.

Η LPOA εκπροσωπεί τους οδηγούς που έχουν άδεια οδήγησης ελαφρών οχημάτων μεταφοράς επιβατών, που στη Μάλτα είναι γνωστά ως οχήματα με πινακίδες Υ, για τα οποία γίνονται κρατήσεις μέσω τηλεφώνου και μέσω εφαρμογών.

Τον Αύγουστο, η LPOA πίεσε τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες κινητικότητας της Μάλτας για καλύτερες αμοιβές, η προσπάθειά της όμως απέτυχε καθώς η Uber και η Bolt δήλωσαν ότι δεν ήταν πρόθυμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αμείβουν τους οδηγούς τους περισσότερο.

Εκείνη την εποχή, οι οδηγοί ταξί δήλωσαν στην εφημερίδα Times of Malta ότι ενώ οι επιβάτες πληρώνουν περίπου 1,10 ευρώ ανά χιλιόμετρο, οι ίδιοι κερδίζουν μόνο 70 σεντς από αυτά.

Οι οδηγοί καταγγέλλουν επίσης ότι είναι μόνιμα θύματα ληστειών, με έναν οδηγό πέρυσι να χάνει ένα σακίδιο που περιείχε 400 ευρώ και χρεωστικές κάρτες και το κινητό του τηλέφωνο, όταν τον λήστεψαν τρεις «επιβάτες» κατά την αποβίβασή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *