Λονδίνο: Τo όριo ταχύτητας των 20 μιλίων έχει «τρομακτικό» αντίκτυπο στον κλάδο, λένε οι οδηγοί ταξί

Η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου άρχισε να θεσπίζει μειωμένα όρια ταχύτητας στο Τάουερ Χάμλετς, το Κάμντεν, το Ίσλινγκτον, το Χάκνεϊ και το Χάρινγκεϊ τον περασμένο Μάρτιο ως έναν τρόπο για να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι.

Οργανώσεις όπως οι Tower Hamlets Wheelers που διεξάγουν εκστρατεία για μειωμένα όρια ταχύτητας από το 2014 υποστήριξαν ένθερμα την εισαγωγή τους, οι οδηγοί ταξί σε όλο το Λονδίνο όμως μάχονται για την κατάργησή τους.

Ο Ντέιβιντ Γουίλς, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός μαύρου ταξί εδώ και τέσσερα χρόνια, δήλωσε ότι του επιβλήθηκε «πρόστιμο 100 λιρών και τρεις πόντοι» στην άδεια οδήγησής του επειδή οδηγούσε με ταχύτητα 24 μιλίων/ώρα σε ζώνη με όριο ταχύτητας 20 μίλια/ώρα στη μία το πρωί, όταν «δεν υπήρχε κανείς τριγύρω. «Είναι απολύτως παράλογο και ανεβάζει το κόστος κυκλοφορίας, επειδή η εξάτμιση δεν ζεσταίνεται αρκετά με αυτή την ταχύτητα. Πρέπει να είναι 30 μίλια/ώρα ή παραπάνω», καταγγέλλει.

Ο Στιβ ΜακΝαμάρα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA), περιέγραψε τα μειωμένα όρια ταχύτητας και τις περιορισμένες περιοχές αποβίβασης ως την «τέλεια καταιγίδα που πλήττει τον κλάδο – και όλα αυτά την ώρα που προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία».

Με πολλούς κατοικημένους δρόμους σε όλες τις περιοχές να έχουν ήδη περιοριστεί στα 20 μίλια/ώρα, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι τόσο στο οδικό δίκτυο της Αρχής Μεταφορών όσο και στο οδικό δίκτυο του δήμου στις πέντε περιφέρειες έχουν όριο 20 μίλια/ώρα. 

Αυτά τα νέα όρια ταχύτητας είχαν σημαντικό αντίκτυπο στους οδηγούς ταξί σε όλο το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα και κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα. Η ελάχιστη ποινή για υπερβολική ταχύτητα είναι πρόστιμο 100 λιρών και τρεις βαθμοί που προστίθενται στις άδειες. 

Ο ΜακΝαμάρα δήλωσε πρόσφατα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών της Συνέλευσης του Λονδίνου ότι η επιβολή των βαθμών ποινής προκαλεί «μεγάλα προβλήματα», καθώς περιορίζουν τις περιοχές αποβίβασης, πράγμα που σημαίνει ότι «το να βρεις κάπου να σταματήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο», με αποτέλεσμα οι οδηγοί ταξί να αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ του προστίμου ή της… παράνομης αποβίβασης ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *