Ιρλανδία: Γερουσιαστής κάνει λόμπι για την Uber με πρόσχημα την έλλειψη ταξί στις αγροτικές περιοχές

Ο γερουσιαστής Γκάρετ Άχερν, κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών Ίμον Ράιαν να αντιμετωπίσει τη «σημαντική έλλειψη» υπηρεσιών ταξί σε αγροτικές πόλεις σε όλη την Ιρλανδία. Ο Άχερν είπε ότι ο υπουργός «θα έπρεπε να κάνει περισσότερα» για να διασφαλίσει τη λειτουργία των ταξί και ενοικιαζόμενων οχημάτων σε περιοχές εκτός των μεγάλων πόλεων.

Ισχυρίστηκε ότι η «αντίσταση» (όπως τη χαρακτήρισε) της Εθνικής Αρχής Μεταφορών σε υπηρεσίες όπως η Uber θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον υπουργό, διαφορετικά οι άνθρωποι που ζουν στην αγροτική Ιρλανδία θα «συνεχίσουν να υποφέρουν». Επισήμανε επίσης ότι αυτά τα Χριστούγεννα ανέδειξαν και πάλι τα εμπόδια στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων της υπαίθρου λόγω της έλλειψης αξιοπρεπών συγκοινωνιών σε πόλεις και χωριά: «Βιώνουμε σημαντική έλλειψη υπηρεσιών ταξί στις αγροτικές πόλεις μας – κάτι που είναι εμφανές ιδιαίτερα σε όλη αυτή την εορταστική σεζόν», τόνισε.

«Είναι καιρός να δούμε κάποια πρωτοβουλία από τον υπουργό Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος – δεν είναι αποδεκτό η Αρχή Μεταφορών να θέτει τόσο ασφυκτικά εμπόδια στη λειτουργία και την ανάπτυξη μιας αξιόπιστης υπηρεσίας». Ο γερουσιαστής ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Μεταφορών «συνεχίζει να αποφεύγει κάθε ουσιαστική συζήτηση» σχετικά με την λειτουργία της Uber στις αγροτικές περιοχές.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο υπουργός Μεταφορών ξεκίνησε ένα μονοετές, επιχορηγούμενο τοπικό πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη τοπικών υπηρεσιών ταξί μερικής απασχόλησης σε κοινότητες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια λειτουργία ταξί πλήρους απασχόλησης. Ωστόσο, «αυτό το πρόγραμμα εξυπηρετεί μόνο 21 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα και οι τοπικοί οδηγοί ταξί μπορούν να παραλάβουν επιβάτες μόνο σε μια καθορισμένη περιοχή σε ακτίνα 7-10 χιλιομέτρων από ένα επιλεγμένο σημείο», σύμφωνα με τον Άχερν. «Όσοι ζούμε στις πόλεις έχουμε τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά τις μεταφορές. Υπάρχουν δημόσια μέσα μεταφοράς και διάφορες επιλογές μεταφοράς. Η επιλογή μεταφοράς είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι στην αγροτική Ιρλανδία μπορούν μόνο να ονειρεύονται – χρειάζονται έναν ασφαλή, αξιόπιστο τρόπο μεταφοράς που μπορεί να τους πάει όπου θέλουν να πάνε, είτε πρόκειται να συναντήσουν φίλους, να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ή να κάνουν ψώνια. Για πάρα πολύ καιρό ο υπουργός Ράιαν έχει δώσει τα λεφτά στην Αρχή Μεταφορών, αφήνοντας την μπάλα εξ ολοκλήρου στο δικό της γήπεδο να επιλέγει ποιος οδηγεί τα ταξί μας, από πού και πότε», κατέληξε ο γερουσιαστής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *