Τορόντο: Αναστολή τελών για το 2021 και παράταση ενός χρόνου (8 + 1) στην αντικατάσταση οχημάτων Ταξί

Στο πρώτο (για το 2021) δημοτικό συμβούλιο του Τορόντο θα εξετασθούν τα άμεσα μέτρα που θα πάρει η πόλη προκειμένου να βοηθήσει τα ταξί. Η πανδημία είχε τρομακτικές συνέπειες για έναν κλάδο που κατέγραψε απώλεια εισοδήματος πάνω από 70% για το 2020. Σήμερα σχεδόν τα 2/3 του στόλου είναι εκτός αγοράς. Η Beck Taxi μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ταξί στην πόλη αναφέρει ότι μόνο τα 300 από τα 1.800 ταξί του στόλου της βρίσκονται στο δρόμο.
Η αρμόδια δημοτική αρχή εξετάζει την απαλλαγή των οδηγών ταξί από το κόστος ανανέωσης της άδειάς τους, η οποία κοστίζει 1.100 δολάρια ετησίως. Ο συμπατριώτης μας Θωμάς Σπανίδης ιδιοκτήτης της Co – op Cabs σχολιάζει αυτή την εκδοχή με απόγνωση. «θα είναι ένα καρφί λιγότερο στο φέρετρο … Κάνω αυτή την δουλειά 33 χρόνια. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Σκάφτομαι να κάνω κάτι άλλο … αλλά είμαι αρκετά μεγάλος για να με προσλάβει κάποιος.»
Η Kristyn Wony – Tam ειδική σύμβουλος της Επιτροπής Αδειοδότησης των Ταξί στο Τορόντο συνειδητοποιεί ότι ο κλάδος των ταξί χρειάζεται άμεση βοήθεια:
«Πρέπει να επιβιώσει το ταξί. Μετά την πανδημία η πόλη θα βρει τον ρυθμό της. Τα συνέδρια θα ξαναρχίσουν, οι πύργοι των γραφείων θα λειτουργούν κανονικά και ο κόσμος θα κυκλοφορεί και θα διασκεδάζει στην πόλη. Τα ταξί θα πρέπει να είναι εκεί.»
Στα άμεσα μέτρα στήριξης εντάσσεται και η αναστολή υποχρέωσης αντικατάστασης οχημάτων για το 2021. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο και τα μοντέλα του 2013 (σ.σ. η μέγιστη διάρκεια ζωής ενός οχήματος ταξί στο Τορόντο είναι τα 8 χρόνια).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...