Ο στρατός των αυτόνομων ταξί της Google είναι η απειλή του μέλλοντος για την παραδοσιακή βιομηχανία ταξί.

Ούτε η Uber, ούτε η Free Now, ούτε η Cabify, ούτε τα ενοικιαζόμενα με οδηγό. Ο πραγματικός εχθρός των ταξί δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Η Waymo, εταιρία συμφερόντων της Google, ειδικευμένη στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων έδωσε στην δημοσιότητα νέα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από ένα κέντρο παραγωγής στην Αριζόνα. Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει την εμπορική της δραστηριότητα αρχίζοντας από τις υπηρεσίες ταξί στις ΗΠΑ. Η Waymo έχει ήδη 600 οχήματα και έχει κλείσει συμφωνίες για παραγγελίες 80.000 αυτόνομων οχημάτων.


Η Waymo ξεκίνησε την έρευνα και ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων το 2009 και δέκα χρόνια αργότερα το 2019 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα δοκιμών για τα αυτοκίνητά της, σε 25 πόλεις των ΗΠΑ. Στο Φοίνιξ έχουν εγγραφεί 400 χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν δωρεάν τα ταξί της Waymo για προκαθορισμένες διαδρομές που αφορούν την μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο, την μετακίνησή τους στην δουλειά, στο γυμναστήριο, κ.λ.π..
Σ’ αυτή την δοκιμαστική περίοδο υπάρχει πάντα ένας υπάλληλος της εταιρίας για λόγους ασφαλείας. Η εκτίμηση των υπευθύνων της εταιρείας είναι ότι από τους πρώτους μήνες του 2021 η υπηρεσία θα λειτουργεί κανονικά και θα χρεώνει τους πελάτες για τις διαδρομές. Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί το κόστος των διαδρομών, ούτε από ποιες πόλεις θ’ αρχίσει η λειτουργία των αυτόνομων ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...