Iταλία: 89.000 ευρώ πρόστιμα και κατάσχεση οχημάτων πειρατών οδηγών στη Μαλπένσα

Νοίκιαζαν βαν ή δανείζονταν οχήματα από φίλους χρησιμοποιώντας τα ως «ταξί» για να κάνουν διαδρομές από το αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο και πληρώνονταν με μετρητά – «μαύρα» φυσικά. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό: ζητούσαν ευθαρσώς από τους πελάτες να πουν στην αστυνομία, σε περίπτωση οδικού ελέγχου, ότι είναι φίλοι ή ακόμη και συγγενείς τους.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2023 στην περιοχή της Μαλπένσα από το Τμήμα Οικονομικής Αστυνομίας του Βαρέζε, σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε «Ταξί, ταξί!» και είχε στόχο να διασφαλίσει την ασφάλεια των μεταφορών, αλλά και να εντοπίσει τους «απατεώνες των μίνι βαν» που τσέπωναν με αυτό τον τρόπο ένα διόλου ευκαταφρόνητο και αφορολόγητο εισόδημα. Οι άνδρες της ομάδας του επικεφαλής αστυνομικού Κρεσένζο Σιαράφα επέβαλαν πρόστιμα σε συνολικά 81 μη εξουσιοδοτημένους «οδηγούς ταξί», οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να μεταφέρουν πελάτες στο αεροδρόμιο κατά παράβαση των κανονισμών που προβλέπονται για την παροχή υπηρεσιών ταξί ή ενοικίασης οχημάτων.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους σχεδόν 89.000 ευρώ, 31 οχήματα τέθηκαν υπό κράτηση για διάστημα από 2 έως 8 μήνες και 8 κατασχέθηκαν, ενώ δώδεκα από τους πειρατές οδηγούς καταδικάστηκαν για σύσταση συμμορίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν έξω από τον τερματικό σταθμό 1 και ξεκίνησαν χάρη στις ακριβείς καταγγελίες επιβατών τους οποίους οι πειρατές οδηγοί δελέαζαν με την υπόσχεση φθηνών ναύλων και γρήγορης μετακίνησης. «Οι πελάτες», εξήγησαν οι αστυνομικοί, «έλαβαν οδηγίες για το πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου: “Αν μας σταματήσουν, πείτε ότι είμαστε συγγενείς”. Οι πειρατές οδηγοί ταξί που εντοπίστηκαν ήταν διαφόρων εθνικοτήτων και  παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε επιβάτες διεθνών πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Ορισμένα από τα οχήματα που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη μεταφορά διαπιστώθηκε δεν ήταν συντηρημένα και ήταν επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *