Ρώμη: Κατάργηση σταθερών τιμών για διαδρομές από και προς  τα αεροδρόμια της πόλης

Ο δήμος της Ρώμης και οι ενώσεις ταξί καταργούν τον σταθερό ναύλο των 50 ευρώ για το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και των 31 ευρώ για το Τσιαμπίνο. Συζητείται αύξηση στα 73 ευρώ για το Φιουμιτσίνο, ενώ η διαδρομή για το Τσιαμπίνο θα τιμολογείται βάσει ταξίμετρου.


Αιτία, τα πάρα πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την πόλη, ενόψει του εορτασμού του Ιωβηλαίου, και οι λίγες προνομιακές λωρίδες για να διατηρηθεί η εμπορική ταχύτητα σε αποδεκτά επίπεδα. Έτσι, οι οδηγοί ταξί σε συνάντηση με το δημοτικό συμβούλιο βλέπουν την πρότασή τους να γίνεται αποδεκτή εάν, ωστόσο, τεθεί στο επίκεντρο μιας ειλικρινούς διαπραγμάτευσης. Στο τραπέζι, μάλιστα, υπάρχει και το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης των βαρδιών, ώστε να καλύπτεται πάντα η ζήτηση της υπηρεσίας.

Η οριστικοποίηση του κανονισμού ταξί τις παραμονές του 2024 ήταν το θέμα της πρώτης συνόδου της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε από τη Γερουσία της πόλης. Η σύνοδος εξέτασε τρία σημαντικά ζητήματα: τον κανονισμό, τις βάρδιες ταξί και τον προκαθορισμένο ναύλο από και προς το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο.

Στη σύνοδο συμμετείχαν ο σύμβουλος Κινητικότητας Εουτζένιο Πατανέ, ο επικεφαλής της Τροχαίας της Ρώμης και οι πρόεδροι των επιτροπών Μεταφορών (Ζανόλα), Τουρισμού (Ανγκελούτσι) και Εμπορίου (Αλεμάνι). Οι εκπρόσωποι των ενώσεων αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό το γεγονός ότι στην πρόσκληση της συνάντησης εμφανίζονταν τα ονόματα εκπρόσωπων εταιρειών ενοικιαζόμενων οχημάτων. «Προτείνουμε στη διοίκηση να προχωρήσει σε διαχωρισμό σε δύο υποεπιτροπές», ήταν η ανακοίνωση της URI (Ένωση Ραδιοταξί Ιταλίας), η οποία παράλληλα κατέβασε πρόταση για αναστολή του σταθερού τιμολογίου για τα αεροδρόμια.

Η πρόταση, παραδόξως, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένου του δήμου. «Το αίτημα για αναστολή του σταθερού τιμολογίου από τα Τείχη του Αυρηλίου στο Τσιαμπίνο και αντίστροφα εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες και αυτό θα πρέπει από κάθε άποψη να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα»- ανακοίνωσε η Uri. Κατατέθηκε πρόταση για αναστολή του σταθερού ναύλου και για το Φιουμιτσίνο, αλλά ο δήμος δεν έχει προς το παρόν τη δυνατότητα να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα».

Αυτό συμβαίνει γιατί στο Φιουμιτσίνο, μια διαδρομή για την οποία συζητείται νέο σταθερό τιμολόγιο στα 73 ευρώ, λείπουν οι χώροι στάθμευσης για τα ταξί που απαιτούνται για την κάλυψη της ζήτησης. Στην πράξη, θα πρέπει να προηγηθούν έργα υποδομών, πριν οι ενώσεις ταξί και ο δήμος καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση για την κατάργηση του σταθερού ναύλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *